Δια-Φήμηση Και Συμμόρφωση...

Πρίν απο λίγο καιρό η Mediterranean Kiwi, είχε γράψει δύο λόγια για μια έκθεση στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανιών.

(Απο τη μια στιγμή στην άλλη...παλιοσίδερα.
Φωτογραφία: Mediterranean Kiwi - One Day In Chania)

Τα εκθέματα ήταν έργα ασθενών του νοσοκομείου (πιθανότατα) και μιας σειράς παραγόντων τους οποίους διαλέγω πρός το παρόν να στριμώξω υπο τον όρο "Τύχη" (Η κακιά η στιγμή, κλπ).

Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες παραμορφωμένα απο τις δυνάμεις της σύγκρουσης, εκτεθειμένα ίσως με σκοπό να σε κάνουν "να το ξανασκεφτείς" την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο δρόμο, νευριασμένος, με λίγο παραπάνω αλκοόλ στο αίμα ή με διάθεση να θέσεις το επόμενο επίγειο record ταχύτητας. (Το οποίο παίρνει κάτι παραπάνω απο ένα στημένο αυτοκίνητο που νομίζεις οτι το έχεις κάνει αεροπλάνο επειδή ακούγεται πιο...κακό)

Πριν απο χρόνια, ένας δήμαρχος της Αθήνας είχε την ιδέα να στήσει μερικά τέτοια "γλυπτά" στις εισόδους / εξόδους της πόλης με τον ίδιο ίσως σκοπό που έχει κάθε έργο τέχνης. Να σε κάνει να αναρρωτηθείς, να σε κάνει να σκεφτείς, να σου μεταφέρει ένα μήνυμα.

Θυμάμαι εκείνο το καιρό να κοιτάω ένα τέτοιο συντετριμένο αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Αθηνών μέσα στο Α15 (Address Bus, και ο νοών νοείτω :-D ). Είχα όλο το χρόνο να το περιεργαστώ καθώς ήμουν παγιδευμένος μέσα σε ένα μποτιλιάρισμα δεύτερου βαθμού* που δεν έδειχνε να τελειώνει σύντομα.

Ήμουν κουρασμένος, ιδρωμένος, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και παρ' όλο που το λεωφορείο κόντευε να σκάσει ήδη απο τις δύο πρώτες στάσεις μέχρι να βγεί στην εθνική ο οδηγός εξακολουθούσε να σταματάει και να φορτώνει κι άλλα....ζώα ζώντα προς σφαγή.

Και παρ' όλο που οι υπόλοιποι οδηγοί γύρω μας είχαν εμφανώς περισσότερο χώρο και μπορούσαν τουλάχιστον να αναπνεύσουν μέσα στα αυτοκίνητα τους, δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση απο εμάς. Άλλοι είχαν παραδωθεί ήδη στη στιγμή (που δεν περνούσε με τίποτα όμως) ενώ άλλοι ήταν στο αμέσως προηγούμενο στάδιο...αυτό της άρνησης...
"Δε μπορεί να μου συμβαίνει αυτό το πράγμα, κοίτα κατάσταση, ξεκίνησα να πάρω το παιδί απο το σχολείο και θα φτάσω στην αποφοίτηση...ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΓΑ*BEEEEEEEEEEEP"....κι άλλες κόρνες και εκνευρισμός, απογοήτευση, κούραση...

Στο απέναντι ρεύμα, η κυκλοφορία ήταν λιγότερη. Τα αυτοκίνητα περνούσαν μπροστά απο το έκθεμα πιο γρήγορα, μερικοί μόνο έδειχναν να ξαφνιάζοντε...έκαναν να φρενάρουν, να δούν τι έγινε, πώς, γιατί, αλλά γρήγορα καταλάβαιναν γιατί το αμάξι ήταν πάνω στη σκαλωσιά και έφευγαν κατεβάζοντας τρίτη.

Καλή η πρόθεση αλλά δεν ξέρω αν πετυχαίνουν το σκοπό τους οι εκθέσεις με αυτά τα γλυπτά της "κακιάς της ώρας", όταν σε βρίσκουν ήδη στο δρόμο. Ίσως το βλέπεις σαν κάτι ξένο, το παίρνεις σαν δεδομένο κάτι που... "πάει έγινε" και "κρίμα το παλικάρι είχε και δύο παιδιά".

Για φαντάσου όμως:
Έξω βρέχει και φυσάει για τρίτη μέρα, μέσα έχεις ζεστούλα, είσαι με τη πυτζάμα και τη παντοφλίτσα σα να βλέπεις τον Κωνσταντάρα στις παλιές Ελληνικές ταινίες. Πίνεις το... χαμομηλάκι σου (Ι.Β δεν άντεξα!! :-D ) και αράζεις στην αγαπημένη σου θέση κάτω απο τη ζεστή κουβερτούλα σου για να δείς την αγαπημένη σου ταινία.

Στο διάλειμα και ενώ είσαι χαλαρός και ίσως ενθουσιασμένος με τη ταινία βλέπεις αυτό:



ή αυτό:



ή ετούτο:



ή αυτό εδώ:




Αλλά και πιο ήπιες διαφημήσεις όπως ίσως οι δύο παρακάτω:



και:



Τη πρώτη φορά που είδα μια τέτοια διαφήμηση είχα μείνει άφωνος (το λιγότερο) για 5 λεπτά.

Είναι τόσο σύντομες, έντονες και σε βρίσκουν τόσο ανυποψίαστο στην ασφάλεια της άνεσης σου που αντηχούν για ώρα στο μυαλό σου και σε βάζουν (αναπόφευκτα) για λίγο στη θέση του θύματος.

Ένα άλλο στοιχείο αυτής της καμπάνιας είναι οτι οι διαφημήσεις αυτές δεν παίζοντε πολύ σύχνα και εναλλάσοντε γρήγορα με τις υπόλοιπες οπότε δεν σε αφήνουν να συνηθίσεις το θέαμα και την ανταπόκριση που σου δημιουργούν.

Και η οδήγηση δεν είναι το μόνο θέμα που έχει τέτοιου είδους διαφημήσεις στην Αγγλία. Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, η χρήση προφυλακτικού και φυσικά η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ είναι μερικά απο τα θέματα για τα οποία έχουν δημιουργηθεί παρόμοιες διαφημήσεις που απευθύνοντε στο κοινό αλλά κυρίως στους εφήβους. Να εδώ μερικές απο αυτές:











Μερικά απο αυτά τα spot ίσως φαντάζουν υπερβολικά, αλλά πραγματικά το θέμα με το αλκοόλ είναι πολύ μεγάλο στην Αγγλία.

Δεν έχω βρεί στατιστικές για το πόσο αποτελεσματικές είναι τελικά αυτές οι διαφημήσεις αλλά δεν νομίζω οτι αφήνουν ένα θεατή ασυγκίνητο, όσα τρακαρισμένα συντρήμια και αν έχει δεί.


* Το πρώτης τάξης μποτιλιάρισμα είναι όταν η κίνηση είναι τόσο πυκνή που τα αυτοκίνητα ακινητοποιούντε. Το δεύτερης τάξης μποτιλιάρισμα το παθαίνεις μέσα στο λεωφορείο, όταν ο κόσμος είναι τόσος πολύς που δεν μπορείς να κουνηθείς καθόλου....Ανώτερης τάξης φρακαρίσματα δεν έχω διαπιστώσει...ακόμα.

**Περισσότερες επιτυχημένες προσπάθειες για να μεταφέρεις ένα μήνυμα, μέρες που είναι (και δε μιλάω για το πνεύμα των Χριστουγέννων! :-/ ), στο blog του Adsurd ο οποίος βλέπει τη διαφήμηση απο...μέσα.

Σφαίρες Αδέσποτες...

Η κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, ο τρόπος με τον οποίο την πληροφορούμαστε αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προβάλοντε αυτές οι ειδήσεις εκτός των συνόρων έχουν δημιουργήσει μια πολύ περίεργη και άσχημη διάθεση.

Απο το Σαββάτο το βράδυ προσπαθούμε να μαθαίνουμε τι έχει γίνει με τηλέφωνα, μέσω του internet απο ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, websites αλλά και τα blogs.

Την ίδια στιγμή που υπάρχει όλος αυτός ο αναβρασμός στη χώρα, κάποιος δημοσιογράφος του BBC μπλέκει το όχι της 28η Οκτωβρίου με τη καταστροφή ενώ η Guardian μιλάει για ερείπια της Ελληνικής δημοκρατίας.

Περνάει η πρώτη μέρα, περνάει η δευτέρη, περνάει η τρίτη και είναι η ίδια φωτιά και περισσότερα συντρίμια και αναρρωτιέται κανείς, ενώ φταίει ο γάϊδαρος, γιατί τη πληρώνει το σαμάρι;

Και να ήταν μόνο οι "νεαροί" που κάνουν ζημιές...Και οι ενήλικες δεν δείχνουν περισσότερα σημάδια σύνεσης...

Έμαθα απο τις ειδήσεις, εχθές ή προχθές, οτι ένας αστυνομικός πυροβόλησε 7 φορές στον αέρα για εκφοβισμό!

Στην απλή κινηματική φυσική του Γυμνασίου διδασκόμαστε τη παραβολική κίνηση που εκτελούν όλα τα βλήματα. Χοντρικά, πυροβολόντας περίπου πρός τα επάνω, η σφαίρα θα φύγει απο την κάνη με καμία 300αριά μέτρα το δευτερόλεπτο πρός τον ουρανό...κάποια στιγμή θα σταματήσει και θα αρχήσει να κινείται πρός τα κάτω...Όταν δε φτάσει στο επίπεδο απο το όποιο βλήθηκε θα έχει αν όχι την ίδια, σίγουρα παρόμοια ταχύτητα (αν δεχτούμε και κάποια τριβή με τον αέρα) και ενέργεια.

Βρισκόμαστε σε ένα αστικό περιβάλλον, γύρω-γύρω, στους δρόμους, στα μπαλκόνια, στις ταράτσες, υπάρχει κόσμος που δεν φοράει (συνήθως) κράνος...Που θα πάνε να πέσουν αυτές οι 7 αδέσποτες; Δεν έχει ακούσει κανείς για τραυματισμούς που συμβαίνουν "μακριά απο το γλέντι" που πέσανε οι πιστολιές;

Μακάρι να μας βγεί σε καλό όλη αυτή η κατάσταση...Όπως λέει και ο Stephen Hawking:

It doesn't have to be like this
All we need to do is make sure we keep talking
Pink Floyd - Keep Talking - Απο το δίσκο Pulse

Ένας Μήνας Στα 3...Mbit

Αυτό το πόστ έχει γραφτεί κατα τμήματα κυριολεκτικά στο δρόμο, όπως ίσως θα άρμοζε σε ένα post που σχολιάζει τη χρήση μιας υπηρεσίας internet εν κινήσει στην Αγγλία.

Πριν απο λίγο καιρό η εταιρία 3 ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα Pay As You Go πακέτων για συνδέσεις internet εν κινήσει και υψηλής ταχύτητας. Πόσο υψηλής; Το πακέτο έχει ονομαστική τιμή 3.6 Mbit απο τα οποία η 3 σας εγγυάται τουλάχιστον 2.8 Mbit....αλλά ακόμα και στο 1Mbit να πέφτει, είναι αρκετό για το δρόμο.

Το εν κινήσει internet είναι κάτι το οποίο δεν μου χρειάζεται άμεσα και...σίγουρα, το post θα μπορούσα να το έχω γράψει και off-line και να το ανεβάσω αργότερα, αλλά, όπως με πολλά πράγματα, σου ανοίγει κάποιες επιλογές και έτσι κι αλλιώς ήμουν περίεργος για την εμπειρία.

Η 3 είναι η μόνη εταιρία αυτή τη στιγμή στην Αγγλία η οποία δίνει προσιτά πακέτα Pay As You Go (δηλαδή χωρίς συμβόλαιο). Έτσι, μπορείς να δοκιμάσεις την υπηρεσία με χαμηλό κόστος και αν οι ανάγκες σου απαιτούν περισσότερο bandwidth να αποφασίσεις αν θα ήθελες να μπείς σε συμβόλαιο.

(Τα περιεχόμενα της συσκευασίας του modem της 3. Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου προέρχοντε απο τη προσωπική μου συλλογή.)

Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται μέσω ενός κομψού και μικρού USB modem. Το "μικρό" το τονίζω, όχι μόνο επειδή μπορείς να το μεταφέρεις στη τσέπη σαν ένα USB disk αλλά επειδή είναι ένα πραγματικό επίτευγμα της τεχνολογίας των τηλε-επικοινωνιών το να μπορείς να στριμώξεις σε τόσο μικρό χώρο, όλες τις λειτουργίες που χρειάζοντε για να μπορείς να καυχιέσαι για 2Mbit ταχύτητα στο δρόμο.

(Μικρό στο μάτι...και ένα σωρό άλλα λογοπαίγνια)

Η μικρή επιφάνεια της κεραίας, σημαίνει χαμηλότερη ισχύς του λαμβανόμενου σήματος και το γεγονός οτι ο δέκτης κινείται στο χώρο εισάγει μια σειρά απο πολύ δύσκολα προβλήματα στη λήψη. Είναι σα να βρίσκεσαι μέσα σε ένα μεγάλο σπήλαιο και προσπαθείς να συννενοηθείς με κάποιον ο οποίος σου μιλάει πάρα πολύ γρήγορα απο την άλλη μεριά του σπηλαίου. Μπορείς να τον ακούσεις απ' ευθείας αλλά παράλληλα ακούς και μια σειρά απο ανακλάσεις που δε σε αφήνουν να καταλάβεις τι ακριβώς προσπαθεί να σου πεί.

Αν κινείσαι κιόλας η φωνή παραμορφώνεται ακόμα πιο πολύ λόγω του φαινομένου doppler και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα στο σπήλαιο υπάρχουν άλλοι Ν χρήστες οι οποίοι (ευτυχώς) μιλάνε σε διαφορετική γλώσσα απο εσένα μαζί με μια παρέα παπαγάλων οι οποίοι διάβαζουν δυνατά την εφημερίδα τους....και όλο αυτό ακούγεται κάπως έτσι:

(Το μήνυμα..."ΑΑ ΤΡΕΧΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ")

ΑΑ ΤΡΕΑΑ ΤΡΕΧKRAΑ What?ΤΟ ΑΑ I proba KRA KRA bly wasn't right ΤΡΕΧ was KRA KRA n't right ΣΠΗΛ right KRA KRA ΑΙΣ he was cruisy for bruisy ΠΗΛΑΙΟ KRA ΚΑΠΗΛΑΙΟΤΑΡΡΕΕΙ KRA KRA ΕΕΙ KRA ΕΕΙ


Το κόστος του modem κυμαίνεται απο £40-£50 (περίπου €50-€60 δηλαδή) και 1 GB bandwidth κοστίζει άλλες £10. Τα 3 GB δε, κοστίζουν 15 λίρες...Βρήκα το 1GB υπέρ αρκετό για 1 μήνα, χωρίς υπερβολές με τεράστια video στο youtube και χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιώ αυτή τη σύνδεση κάθε μέρα. Σημειώστε οτι αν δεν χρησιμοποιήσετε το 1GB σε 30 μέρες ο χρόνος δεν μεταφέρεται...οπότε η προσφορά είναι για 1GB που "πρέπει" να καταναλωθεί για να πιάσουν τον τόπο τους οι £10.

Πρίν προχωρήσω στην αγορά, περίμενα λίγο καιρό μέχρι να δώ την αποδοχή των modem και της υπηρεσίας γενικότερα. Δεν διάβασα ούτε μια άσχημη κριτική για την υπηρεσία ΕΚΤΟΣ απο την εμπειρία της Dissilusas στη περιοχή του London την οποία και δεν έχω κανένα λόγο να μη τη πιστέψω.

Η εγκατάσταση είναι εντελώς απροβλημάτιστη. Με το που καταλαβαίνει ο υπολογιστής το modem απάνω στο USB ξεκινάει την εγκατάσταση –απο το ενσωματομένο USB disk το οποίο έχει μέσα και τους drivers. Αν κατα την εγκατάσταση βρεί και updates στους drivers, θα τα κατεβάσει και θα τα εγκαταστήσει και αυτά.

Τώρα, όσο αφορά το Internet εν κινήσει, οι κύριες εφαρμογές για ένα απλό χρήστη (που δεν το χρησιμοποιεί για τη δουλειά του δηλαδή) είναι οι εξής:

  1. Το να εκμεταλευτεί κανείς το νεκρό χρόνο ενώ ταξιδεύει με μέσα μαζικής μεταφοράς που επιτρέπουν τη σύνδεση με το internet όπως λεωφορείο, τρένο ή ώς συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο. Δυστυχώς έχω την υποψία οτι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ώστε το internet στα αεροπλάνα να κατρακυλήσει στα επίπεδα του economy :-/

    Ένα άλλο κομάτι νεκρού χρόνου είναι αυτό της αναμονής σε αεροδρόμια ή σταθμούς που χρεώνουν τη πρόσβαση στο internet απίστευτα ακριβά! Παράδειγμα: London Heathrow, Τerminal 5, Tmobile, 5 λίρες για μια ώρα πρόσβασης ή απο kiosks με 2 λίρες την ώρα αλλά πρόσβαση μόνο απο ένα "χαζό" browser απο τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο εκτός απο το να "βλέπεις".

  2. Το να κάνει κάποια δουλειά, που απαιτεί φυσικά internet, στην αγαπημένη του τοποθεσία που ίσως έχει και κορυφαία θέα, μακριά απο το περιβάλον του γραφείου. Πολλές φορές αυτή η αλλαγή του περιβάλλοντος είναι πραγματικά ευεργετική.


  3. Μή συμβατικές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα real time video casting ή εν κινήσει ραδιοφωνικούς σταθμούς ή real time route casting με τη βοήθεια και ενός GPS δέκτη.

Οι πρώτες δύο εφαρμογές είναι τουλάχιστον πρακτικές. Για παράδειγμα το ταξίδι απο το Plymouth στο London διαρκεί 4 ώρες με το λεωφορείο και 3-3.5 με το τραίνο.

Είναι μια πραγματικά καταπληκτική διαδρομή η οποία περνάει μέσα απο "πίνακες ζωγραφικής" με λιβάδια, αγελάδες, πρόβατα, λιβάδια, πρόβατα, αγελάδες, αγελάδες, πρόβατα, λιβάδια και λιβάδια.....(Καλά τα λιβάδια, αλλά σα τα φαγκώτα τίποτα!!!).

Ύστερα ο Αγγλικός σιδηρόδρομος είναι αρκετά μεγάλος και πολύπλοκος και δεν αποφεύγει τα μικρό πρόβλήματα. Για παράδειγμα, το αποψινό τρένο έχει ήδη μαζέψει μια καθυστέρηση 22 λεπτών και είναι απο τις μικρότερες. Όταν χαλάει μια αμαξοστοιχία (και χαλάνε συχνά) η συνολική καθυστέρηση μπορεί να φτάσει και τις 3 ώρες......αναμονής.....στη καλύτερη περίπτωση μέσα στο τρένο και ενώ έχεις θέση....τη χειρότερη περίπτωση, την έχω καταλάβει καλά με 3 ώρες (και κάτι ψιλά) όρθιο ταξίδι απο το Birmingham στο Plymouth....στο διάδρομο....δίπλα στη τουαλέτα.

Όσο τώρα αφορά τη τρίτη κατηγορία των μη συμβατικών εφαρμογών, το bandwidth της σύνδεσης (upload / download) σε συνδιασμό με διαθέσιμες υπηρεσίες σας επιτρέπει να κάνετε κάποια πράγματα. Επιφυλάσομαι για περισσότερα σε μελοντικό post αλλά στο μεταξύ μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε σχετικές συζητήσεις που είχα με τους Acro και Philos πρίν απο λίγο καιρό.

Η κάλυψη της υπηρεσίας, τουλάχιστον στο δίκτυο της 3 εκτίνεται πρός το παρόν στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου απλής κινητής τηλεφωνίας. Ο σχετικός χάρτης κάλυψης δείχνει τις κυριότερες οδικές και σιδηροδρομικές οδούς καθώς επίσης και όλα τα αστικά και τουριστικά κέντρα καλυμένα. Οι πιθανότητες να μη μπορείς να συνδεθείς είναι σχετικά μικρές, παρ’ όλο που συγκεκριμένα κομάτια της διαδρομής περνάνε απελπιστικά κοντά απο μαύρες τρύπες ή μαύρα μακριά τούνελ, οπότε είναι αδύνατη οποιαδήποτε επικοινωνία.

Η προσωπική μου εμπειρία λοιπόν, απο ένα περίπου μήνα χρήσης, ήταν η καλύτερη και επισκιάστηκε μόνο απο το γεγονός οτι η έλευση του internet εν κινήσει έχει βρεί τουλάχιστον τα λεωφορεία...απροετοίμαστα.

Και αυτό γιατί, στα τρένα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Όταν κλείνεις το εισητήριο μπορείς να επιλέξεις θέση σε τραπέζι, με πρίζα και σε παράθυρο που συνοψίζει όλα τα θετικά στοιχεία για να απολαύσετε τα καλά σημεία της διαδρομής αλλά να κάνετε και τη δουλειά σας.

(Πρώτο τραπέζι...ο σιδηρόδρομος είναι ένα απο τα πιο όμορφα μέσα για να γυρίσετε την Αγγλία)

Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο οτι οι θέσεις αεροπορικού τύπου στα τραίνα δεν έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπ όψην τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφού το τραπεζάκι είναι σε τέτοια θέση που δεν επιτρέπει την οθόνη του υπολογιστή να ανοίξει τελείως... Με τις σύγχρονες TFT οθόνες, το πρόβλημα του να βλέπεις την οθόνη υπο γωνία, παραμένει αλλά είναι μικρότερο. Εδώ θα πρέπει ίσως να αναφέρω οτι υπάρχει η επιλογή WiFi σε κάποια τραίνα, αλλά μόνο στη πρώτη θέση :-/

Στα λεωφορεία τώρα, η κατάσταση είναι δραματική. Δεν είναι σίγουρο οτι θα βρείτε τραπεζάκι στα καθίσματα σε όλους τους τύπους λεωφορείων και αν θέλετε να βλέπετε σωστά την οθόνη θα πρέπει να κάτσετε πλάγια στο κάθισμα...κάτι όμως που είναι αδύνατον καθώς σε όλη τη διαδρομή θα πρέπει να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας.

Η ζώνη ασφαλείας είναι νομική υποχρεώση εκ μέρους του επιβάτη (legal requirement) όπως σας ενημερώνει ο οδηγός και αν δεν τη φορέσετε και σταματήσει το λεωφορείο η τροχαία στο δρόμο, μπορεί να σας επιβάλει πρόστιμο μέχρι και £500.

Η μόνη εναλλακτική λύση σε λεωφορείο είναι τα λεωφορεία δύο ορόφων στα οποία ο πρώτος όροφος έχει τραπέζι. Επίσης στο λεωφορείο, περιοριστικός παράγοντας είναι η διάρκεια της μπαταρίας του φορητού σας, καθώς δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όπως στο τρένο.

Το Internet λοιπόν, βγαίνει στο δρόμο με χίλια και μαζί του έποντε ένα σωρό εφαρμογές που σήμερα μας φαίνοντε άχρηστες, υπερφίαλες και πολυτελείς αλλά που σιγά σιγά θα βολευτούν στην καθημερινότητα μας σα να ήταν για πάντα εκεί.
top