Οδηγώντας απο το Bristol πρός το Plymouth, η εθνική οδός M5, περνάει επάνω απο τον ποταμό Avon. Εκεί ψηλά καθώς βρίσκεσαι, κοιτώντας επάνω απο τη γέφυρα, μακριά πρός το ποτάμι και τη θάλασσα, έχεις την αίσθηση οτι η προοπτική παίζει κάποιο περίεργο παιχνίδι.

Δίπλα σχεδόν στη γέφυρα και σε μεγάλη έκταση μέχρι τη θάλασσα, απλώνεται μια πολύχρωμη κουρελού απο αυτοκίνητα! Χιλιάδες αυτοκίνητα! ("Τι θα τα κάνουμε τόσα αυτοκίνητα;!;!")

Πρόκειται για το εμπορικό λιμάνι του Bristol.

Ένα μικρό κομμάτι του λιμανιού του Bristol, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι χώροι στάθμευσης (περιοχές όπου έχει διατηρηθεί το χρώμα). Η γέφυρα διακρίνεται κάτω δεξιά, πάνω ακριβώς απο το copyright των εικόνων, ενώ ο M5 φαίνεται σαν μια γκριζοπράσινη πινελιά που διατρέχει το κάτω μέρος της εικόνας. Η εικόνα προέρχεται απο το Google Earth.


Ζούμ στο μικρό κομμάτι επάνω αριστερά. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη τοποθεσία μέσω του Google Maps, πατόντας εδώ. Η φωτογραφία προέρχεται απο το Google Earth.

Δεν υπάρχει (νόμιμος και ασφαλής) τρόπος να φωτογραφηθεί αυτός ο χώρος απο το ύψος της γέφυρας αφού δεν έχει πεζοδρόμιο. Παρ' όλα αυτά, στο Flickr κατάφερα να βρώ δύο σχετικές φωτογραφίες (εδώ και εδώ) που περιγράφουν κατα κάποιο τρόπο το θέαμα.

Η φωτογραφία του Google είναι λίγο παλιά. Πρίν απο λίγο καιρό προστέθηκαν και δύο μεγάλες ανεμογεννήτριες στην ανατολική όχθη του ποταμού που μαζί με τους 2 πανύψηλους γερανούς, την απέραντη έκταση με αυτοκίνητα και τα υπόστεγα, κάνουν τον ποταμό και κάτι δεντράκια που έχουν απομείνει να μοιάζουν εντελώς εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος (!).

Το λιμάνι είναι τόσο εντυπωσιακό στην όψη όσο και στους αριθμούς! Απο το website της διαχειρίστριας εταιρίας μαθαίνουμε μεταξύ άλλων τα εξής:
  • Το λιμάνι διαχειρίστικε το 2007, συνολικά 12 εκατομμύρια τόνους (!) φορτία που του απέφεραν έσοδα 75 εκατομμυρίων λιρών (!!).
  • Η συνολική έκταση των χώρων στάθμευσης που έχουν παραχωρηθεί σε αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Honda, Toyota, Suzuki, Mitsubishi, Fiat, General Motors και άλλες, για τις εισαγωγές τους, είναι περίπου 1.7 km2 (429 εκτάρια) ενώ υπάρχουν και άλλα 137500 m2 διαθέσιμα για...γενική χρήση.
  • Τη μεγαλύτερη έκταση χώρων στάθμευσης καταλαμβάνει η εταιρία Waldon για λογαριασμό των εταιριών Fiat και General Motors με 570607 m2 (141 εκτάρια). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Toyota με περίπου 339936 m2 και στη τρίτη η Mitsubishi με 230671 m2.
  • Απο οτι καταλαβαίνω, οι αριθμοί αυτοί δεν αναφέροντε σε καθαρή αποθηκευτική έκταση αλλά περιλαμβάνουν και χώρους που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως για παράδειγμα οι δρόμοι. Παρ' όλα αυτά υπάρχει μια ένδειξη απο τον αποθηκευτικό χώρο της Toyota όπου αναφέρεται οτι στα 339936 m2 αποθηκεύοντε 19700 αυτοκίνητα. Δηλαδή το κάθε αυτοκίνητο μετράει σαν να καταλαμβάνει χώρο 17.26 m2 (περίπου το διπλάσιο απο μια τυπική θέση στάθμευσης που καταλαμβάνει 8 m2).
Το λιμάνι όμως διαθέτει εντυπωσιακά μεγάλους χώρους αποθήκευσης και για άλλα προϊόντα όπως για παράδειγμα, χυμό πορτοκάλι (!). Συγκεκριμένα το 2002, ξεφορτώθηκε στο λιμάνι το πρώτο φορτίο συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού... 8000 τόνοι..."Ατέλειωτη Ευχαρίστηση!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top