2012..."Τέλος"!

Let me see: four times five is twelve, and four times six is thirteen, and four times seven is—oh dear! I shall never get to twenty at that rate!
Alice's Adventures In Wonderland - Lewis Carroll

The ancient tradition that the world will be consumed in fire at the end of six thousand years is true, as I have heard from Hell.
For the cherub with his flaming sword is hereby commanded to leave his guard at the tree of life, and when he does, the whole creation will be consumed and appear infinite and holy whereas it now appears finite & corrupt.
This will come to pass by an improvement of sensual enjoyment.
But first the notion that man has a body distinct from his soul is to be expunged; this I shall do, by printing in the infernal method, by corrosives, which in Hell are salutary and medicinal, melting apparent surfaces away, and displaying the infinite which was hid.
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite.
For man has closed himself up, till he sees all things thro' narow chinks of his cavern.
A Memorable Fancy - William Blake


Τώρα τελευταία, έχει αυξηθεί η φιλολογία σχετικά με "το τέλος του κόσμου το 2012". Με αυτό το πόστ θα ήθελα να ρίξω λίγο περισσότερο φώς στο θέμα, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες πρόσφατες ανακαλύψεις που ο πολύς κόσμος τις αγνοεί...ίσως επίτηδες.

Η ανανεωμένη ημερομηνία λήξης του κόσμου είναι πρός το παρόν η 21/12/2012! Είναι ανανεωμένη, επειδή ο κόσμος έπρεπε κανονικά να έχει λήξει τη πρωτοχρονιά του 2000 και "πρός το παρόν", επειδή αν δεν συμβεί το 2012, θα μας δωθεί άλλη μια ευκαιρία στις 21/12/2112 (!!! καλά τότε θα μας πάρει και θα μας σηκώσει χωρίς αμφιβολία).

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση για να σας υπενθυμήσω οτι και η πρωτοχρονιά του 2000 (01/01/00) ήταν η ανανεωμένη ημερομηνία λήξης της 6/6/1666, μιας ημερομηνίας που δεν θέλει περισσότερες συστάσεις....εκτός ίσως απο το γνωστό μουσικό κομμάτι των Iron Maiden (Σιδηρά Μεϊντάνια), "166 The Number Of EKAV":



Ας αφήσουμε όμως το ξεχασμένο 1666 και ας επιστρέψουμε στο μέλλον...21/12/2012!!!

Σε αυτή λοιπόν την ημερομηνία φαίνεται να καταλήγει ένα "Ημερολόγιο Των Μάγιας" το οποίο αφού έχει περιγράψει μια περίοδο 5125 ετών...τελειώνει απ.

Γιατί τελειώνει τόσο απότομα το Ημερολόγιο των Μάγιας και τι κρύβεται πίσω απο τον αριθμό 2012;;;

Εδώ βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να γνωρίζω την ύπαρξη μιας δημοσίευσης του γνωστού Ημερολογιολόγου Bowen Tyler, καθηγητή Εφαρμοσμένης Ημερολογιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Boρειο-Ανατολικής Καπρονίας (North East College of Caprona), η οποία είχε προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στην Ημερολογιολογιακή κοινότητα με την έκδοση της.

Σε αυτή την εργασία / πρόκληση, ο Bowen Tyler είχε καταφέρει να μεταφράσει τις γνήσιες πέτρινες πινακίδες ενός εκ των Ημερολογιακών Γραφέων των Μάγιας γνωστού σήμερα με την κωδική ονομασία "Χοσέ ο Δυσανάγνωστος". Η τελευταία καταχώρηση του Χοσέ λοιπόν, μπορεί να αποδωθεί σε ελεύθερη μετάφραση ώς:

"Όλο εμένα χώνετε στο γράψιμο! Φεύγω!!!"

Ο μεγάλος αριθμός πινακίδων με το ίδιο μήνυμα που βρέθηκαν μαζεμένοι σε ένα κοντινό λάκο με τη κωδική ονομασία "Κάδος Ανακύκλωσης", αποδιδόταν μέχρι σήμερα σε πινακίδες που χρησιμοποιούσαν νέοι γραφείς για να εξασκούνται στο γράψιμο.

Παρ' όλα αυτά ο Bowen Tyler ταξινόμησε τις πινακίδες σύμφωνα με τον προοδευτικά κακάσχημο γραφικό χαρακτήρα και πρότεινε πως μετα την "Στάση Του Χοσέ", επικράτησε μεγάλη αναταραχή στη κοινότητα της Ημερολογιογραφικής Φιλοσοφίας (Δεν είναι δυνατή η ακριβής μετάφραση) που οδήγησαν σε σειρά ατυχών επιλογών Ημερολογιογραφέων και τελικά τη πλήρη ανάσχεση του έργου λόγω σφάλματος στον "ελεγκτή αποθηκευτικού μέσου" (!)

Τι έχει να πεί όμως ο Bowen Tyler πιο συγκεκριμένα για το τέλος του κόσμου το 2012? Και εδώ είναι το πραγματικά λεπτό σημείο αφού χρησιμοποιεί τη γνωστή μέθοδο των τριών για να αποδείξει τελικά οτι όλοι οι υπολογισμοί των Μάγιας ανάγονταν...στο τριαδικό σύστημα (!)

Έτσι λοιπόν, κάνοντας την αλλαγή της βάσης του αριθμητικού συστήματος απο το 3 στο 10, η ακριβής ημερομηνία είναι:

21/12/2012 = 07/05/59

Και προσέξτε τώρα! Το γινόμενο ημέρας & μήνα: 5 * 7 = 35 + (2 * 12) = 59 Και φυσικά 5 * 9 = 45 και 45 = 35 + 10, όπου φυσικά το 10 στο τριαδικό σύστημα είναι 2 * 12 (!!!)

Η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας και η ανακάλυψη αυτών των σχέσεων, σε συνδιασμό με τη γελοιοποίηση και την περιθωριοποίηση απο τους συναδέρφους του, οδήγησαν τον Bowen Tyler σε ένα μοναχικό τρόπο ζωής. Κάποιοι τον θυμούνται ακόμα, να τριγύριζει άσκοπα στους δρόμους της Caprona μονολογόντας:

"Μία η μία, μία, μία η μηδέν, μηδέν, μηδέν η μία, μηδέν, μηδέν η μηδέν.....ΜΙΑ!"

Οι κακές γλώσσες λένε πως όταν έφτανε σε ένα σταυροδρόμι, έριχνε ένα ζάρι για να αποφασίσει πρός τα πού να πάει.

Η κατάθλιψη και ο αλκοολισμός λάξεψαν σιγά σιγά μέσα στο νού του τη λαμπρή ιδέα της αυτοκτονίας. Ο Bowen Tyler βρήκε τραγικό θάνατο στις 14/05/07 στους πρόποδες, γνωστού γκρεμού της Caprona. Είχε προσεγγίσει αυτό το όριο...απο πάνω.

Είκοσι ένα δευτερόλεπτα αργότερα, ο ήλιος ανέτειλε σαν αντικαταθληπτικό που περιφρονεί τη βαρύτητα μέσα απο ένα μισοάδειο ποτήρι και η ψυχή του Bowen Tyler έγινε ένα με το φώς.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, οι πρώτοι άνθρωποι που μπήκαν στο σπίτι του, ήταν μια επίλεκτη ομάδα της CIA.

Τρία χρόνια μετά, "διαρροές" σε κάποιο website με το όνομα Wikileaks συντάραξαν τον κόσμο.


Bowen Tyler: Δεν ξέχνω...

5 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Χαχαχα! Όλο εμένα χώνετε! χαχαχα! Τέλειο! Νά'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκαρδιστικό ποστ!!!

Τι κάνεις, ΑΑ; Πώς πάει η έρευνα;

Disillusa

AA είπε...

Βρέ, βρέ, βρέεεε...Σα τα Τσουνάμια! :-)

Γειά σου Disilusa (πώς και δεν άφησες το σχόλιο με το google account σου;).

Η έρευνα πηγαίνει σα τον κάβουρα...πάνω σε πληκτρολόγιο...στο γράψιμο είμαι (με όλες τις έννοιες), αλλά λόγω δουλ(ε)ιάς κινούμαι με τεκτονικούς ρυθμούς...3 μέτρα ανα δεκαετία (!)

Τα δικά σου πώς πάνε; Τι νέα απο τον Βορρά;

Disillusa είπε...

Χεχε, βιαζόμουν όταν έγραψα το σχόλιο και δεν έκανα sign in.

Ξέρω χάθηκα... Διάβασμα, γράψιμο, τρέξιμο, deadlines (που δεν προλαβαίνω). Αισιοδοξώ όμως γιατί μπαίνει η άνοιξη και η διάθεσή μου βελτιώνεται μόλις βλέπω τον ήλιο! Ο Βορράς αποδείχτηκε πολύ κρύος και βροχερός για τα γούστα μου και ο φετινός χειμώνας μου φάνηκε ατελέιωτος. Δεν "βλέπουμε" και θάλασσα εδώ πάνω (για να ταξιδέψω νοερά σε ηλιόλουστους προορισμούς)... ;)

Καλό κουράγιο με το γράψιμο! Σου στέλνω συναδελφικούς χαιρετισμούς! :)

AA είπε...

Να είσαι καλά, τους έλαβα και ανταποδίδω :-D

Φέτος τον καταλάβαμε καλά το Χειμώνα...κι εδώ δεν σταμάτησε να βρέχει :-/

Για τα deadlines τα έχει πεί όλα ο Douglas Adams:
"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."
;-D

Σε καμιά λίμνη δε πάς; Έχει πάρα πολλές εκεί απάνω...Μόνο μη πετύχεις τη λίμνη που κάνουν πρόβες οι Heaven 17!!!

Καλό κουράγιο και σε 'σένα...

Δημοσίευση σχολίου

top