Το Απίθανο "Παιχνίδι" Του Geocaching!!! (Πολύ Καλή Φάση!)

Μέσα απο την ενασχόληση μου με τα GPS έχω συναντήσει μερικές πολύ έξυπνες και νέες εφαρμογές με σημαντικό χαρακτηριστικό την εμπλοκή του χρήστη σε μια φυσική δραστηριότητα... Για να έχεις ένα καλό λόγο να σηκωθείς απο το PC :-)

Μια απο αυτές μου έκανε εντύπωση και γι' αυτό και αποφάσισα να τη παρουσιάσω εδώ. Ο λόγος για το Geocaching![1]

Πρόκειται για ένα εικονικό παιχνίδι παρόμοιο με το "κυνήγι" θυσαυρού, μόνο που το κίνητρο του παίκτη είναι η χαρά της ανακάλυψης και όχι κάποιο έπαθλο.

Ένα Geocache είναι ένα μικρό αδιάβροχο κουτί που περιέχει ένα σημειωματάριο, ένα μολύβι και διάφορα μικρά αντικείμενα (ο "θυσαυρός" :-) ).
Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο Geocache, να το τοποθετήσει σε μια θέση οπουδήποτε επάνω στο πλανήτη Γή και να ενημερώσει ένα Geocaching website με τις ακριβείς συντεταγμένες της τοποθεσίας!

Οι διάφοροι περιηγητές "παίκτες" κατεβάζουν τις θέσεις των Geocaches απο το Website και τις αναζητούν με τους GPS δέκτες τους. Όταν κάποιος παίκτεις εντοπίσει το Geocache ήθιστε να αφήνει κάποιο μήνυμα στο σημειωματάριο ή κάποιο μικρό "θυσαυρό" για τους υπόλοιπους παίκτες ή ακόμα και να φωτογραφίζει το εύρημα του [2,3,4]

Τα Geocaches εκτός απο φυσικά (όπως το αδιάβροχο κουτάκι) μπορεί να είναι και εικονικά, όπως για παράδειγμα κάποιος γεωλογικός σχηματισμός, ένα έργο τέχνης, ένα παλιό κτήριο ή ακόμα και μια τοποθεσία όπου ο θυσαυρός είναι η όμορφη θέα ;-)

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 500 Geocaches που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site[5] των Geocaches αλλά και σε μικρότερα websites[6] που συντηρούντε απο διάφορες κοινότητες.

Πρόκειται για ένα φανταστικό "παιχνίδι" γύρω απο το οποίο μπορούν να αναπτυχθούν διάφορες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα το υπουργείου πολιτισμού ή οι κατα τόποι Δήμοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διάφορα Geocaches σε σημεία ιστορικού, αρχαιολογικού ή γενικού ενδιαφέροντος σε μια προσπάθεια να προάγουν την ιστορία του τόπου και να προσελκύσουν επισκέπτες. Ο θυσαυρός σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούσε να είναι έντυπο υλικό ή παλιές φωτογραφίες απο τη τοποθεσία.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα...Κανείς δε μας σταματάει να δημιουργήσουμε τα δικά μας Geocaches στις ιστορικές και αρχαιολογικές τοποθεσίες του τόπου μας.

Καλό Geocaching λοιπόν!

Περισσότερες πληροφορίες στις παρακάτω τοποθεσίες:
[1] Geocaching
[2] Geocache Φωτογραφία - 1
[3] Geocache Φωτογραφία - 2
[4] Geocache Φωτογραφία - 3
[5] Το επίσημο Site του Geocaching
[6] Μερικά Geocaches στην Ελλάδα απο ένα μικρότερο website

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οντως αυτό είναι ενδιαφέρον!
Μόνο που για θησαυρό θα προτιμούσα ένα κουτί σοκολατίνες !

AA είπε...

Αυτό θα ήταν και πολύ καλό κίνητρο για να βρείς την κρύπτη γρήγορα πρίν χαλάσουν τα γλυκά :-D

Μέχρι τώρα στις 3-4 κρύπτες που έχουμε βρεί στο Plymouth δεν υπήρχε τίποτα φαγώσιμο μέσα...Μήπως να αρχίζαμε το Food Caching??? Σα τους σκίουρους :-)

Να είσαι καλά

Δημοσίευση σχολίου

top