Καράβια Βγήκαν Στη Στεριά...

Ένα απο τα πιο εντυπωσιακά θεάματα στο Plymouth, είναι η παρέλαση των "Πριγκηπισών" συνήθως κάθε Τρίτη ή Πέμπτη απόγευμα.

Το προπορευόμενο περιπολικό έχει ήδη σταματήσει την κυκλοφορία αφού σε αυτό το σημείο της διαδρομής, το φορτηγό πρέπει να περάσει στο αντίθετο ρεύμα. Η νησίδα στο ρεύμα της καθόδου είναι στενή για...το σκάφος.
(Η φωτογραφία αυτή, καθώς και όσες δεν αναφέρεται άλλη πηγή, προέρχεται απο τη προσωπική μου συλλογή)


Η Πρηγκίπισα συνεχίζει αργά αργά τη μεγαλοπρεπή περιφορά της...Τα άχαρα οχήματα της ξηράς μοιάζουν με νάνους και σχηματίζουν μεταλικά "απόνερα" στο διάβα της...

Μια λιγότερο κολακευτική φωτογραφία της Πριγκηπικής... πρύμνης.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει φανάρι ακριβώς απέναντι (το κρύβει το σκάφος) απο αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία να έχει ανάψει πράσινο και το σκάφος περνάει ίσα ίσα. Προφανώς όταν κατασκευαζόταν ο δρόμος δεν είχε προβλεφθεί για....Πρικγήπισες.

Η Πριγκήπισα μπροστά απο το κτήριο του μουσείου και της βιβλιοθήκης του Plymouth, τα διάφορα αντικείμενα μέσα στη φωτογραφία δίνουν ένα σημείο αναφοράς της μεγαλοπρέπειας της.

Έτσι το κάνει κάθε φορά...Περνάει απο μπροστά μας και χάνεται στους δρόμους της πόλης. Απο μακριά φαίνεται σα να πλέει σε ένα αστικό πέλαγος, γεμάτο αυτοκίνητα, κράνη και έκπληκτες φάτσες κορνιζαρισμένες στα παράθυρα των περαστικών λεωφορείων.

Οι παραπάνω φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές μέρες και ώρες, δείχνουν τα σκαριά των Princess κατά τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της ομόνυμης εταιρίας (με έδρα στο Plymouth) και πρίν τα περιλάβουν οι τεχνικοί τους και τα μεταμορφώσουν σε πολυτελή αξιόπλοα σκάφη όπως αυτό:

(Φωτογραφία απο το website της Spree Marine)

Το εσωτερικό αυτών των ταχυπλόων (ανάλογα και με τη διαμόρφωση που έχει επιλέξει ο πελάτης) δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο ένα κανονικό σπίτι. Με 29.30 μέτρα μήκος, 7 μέτρα πλάτος (στο πλατύτερο σημείο του), 2 μέτρα (περίπου) βύθισμα και τρεία καταστρώματα, ο διαθέσιμος χώρος είναι το τελευταίο πρόβλημα που θα σας απασχολήσει καθώς θα κάνετε ηλιοθεραπεία στη μαρίνα του Μονακό:

(Φωτογραφία απο το website της Princess Motor Yacht Sales)

Σε περίπτωση που αναρρωτιέσται για τη τιμή, όπως είναι φυσικό αυτή δεν αναφέρεται ευθέως (ούτε στα "μεταχειρισμένα" Princess!!!)...Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους κατασκευαστές, να τους πείτε τι ακριβώς θέλετε για να σας πούν πόσο κοστίζει...ακριβώς. (Για παράδειγμα μπορέι να θέλεις Jacuzzi στο πάνω deck!)

Ενδεικτικές όμως του κόστους αυτού του πανέμορφου σκάφους είναι οι προδιαγαφές του.
Το τεπόζιτο γεμίζει με 10000 (δέκα χιλιάδες) λίτρα πετρελαίου τα οποία τροφοδοτούν τις δύο πετρελαιομηχανές ισχύος απο 1300 μέχρι 2400 ίππων. Αυτές με τη σειρά τους περιστρέφουν δύο πεντάφιλες προπέλες και προωθούν το σκάφος σε ταχύτητες στη περιοχή των 30 κόμβων.
Παρεπιπτόντως, τα μεγαλύτερα Princess φέρουν στο επάνω μέρος του καταστρώματος, ένα τετράμετρο ταχύπλοο καθώς επίσης και Jet Ski.

Η εταιρία έχει και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα... Καλορίζικο!

5 σχόλια:

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

αχ!τι δειχνεις εδω;;;υπεροχες οι φωτο βεβαια και φυσικοτατα ζηλευω!!!ονειρικα ταξιδια!!!

AA είπε...

Γειά σου Εκάτη

Είναι πανέμορφα και πανάκριβα τα άτιμα...Και να τα αγοράσεις και να τα διατηρείς :-/

Αλλά προφανώς υπάρχει αγοραστικό κοινό για αυτά τα σκάφη μια και αυτή η "παρέλαση" γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!!

Να είσαι καλά.

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

γιατι να μην ειμαστε κι εμεις μεσα στο "αγοραστικο κοινο";ε; γιατι; :'( αχ-αχ!!!

Maria Verivaki είπε...

parelasi kathe evdomada? kapoioi ta pane kala profanos

AA είπε...

Όντως οι δουλειές πάνε πολύ καλά Med.Kiwi :-) και μάλλον οι δικές μας δεν πάνε και τόσο καλά για να είμαστε μέσα στο αγοραστικό κοινό Εκάτη :-)

Δε μπορώ να φανταστώ πώς σκέφτεται ένας άνθρωπος ο οποίος πάει να αγοράσει ένα τέτοιο Princess και είναι μεταξύ Jacuzzi στο πάνω Deck και ξύλο οξιάς δουλεμένο στο χέρι στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας!!! Αλλά πρέπει να είναι ένα ωραίο συναίσθημα....σα τις πριγκήπισες :-)

Δημοσίευση σχολίου

top