Το Κουτί Με Τις Τρελές - Επεισόδιο 5ον (!)



Καθώς η δουλειά αυτό το καιρό με αφήνει ξερό στη πολυθρόνα χωρίς ίχνος διάθεσης να κάνω το παραμικρό, σκέφτομαι να συνεχίσω την...εικαστική πορεία που φαίνεται να ξεκίνησε το post "For Love Of A Boat".

Το Kουτί Mε Tις Tρελές ξεκίνησε με αφορμή ένα...κουτί (!) γεμάτο αταξινόμητες φωτογραφίες αλλά στη πορεία δεν μπορούσα παρα να προσθέσω και κάποιες εικόνες άσχετες με το αρχικό υλικό, όπως περνούσαν μπροστά απο το φακό της μηχανής ή του κινητού μου.

Έχω πολύ καιρό να ανεβάσω κάτι απο το κουτί αλλά στο μεταξύ, ευτυχώς, η πραγματικότητα συνεχίζει το έργο της κι έτσι κάπως καταλαβαίνεις οτι δε ζείς σε κάποιο εξομοιωτή (ακόμα).

"The reason why truth is so much stranger than fiction is that there is no requirement for it to be consistent"

Έτσι (φαίνεται να) μίλησε ο Mark Twain...και καθώς το δείγμα μεγαλώνει, τόσο πιο πολύ φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτή η πρόταση.

Και ξεκινάμε με αυτή εδώ τη φωτογραφία απο τις δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο του Plymouth:


(Η είσοδος στις δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της πόλης του Plymouth και τα σχετικά βραβεία...Όλες οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο προέρχονται απο τη προσωπική μου συλλογή)


'Καλώς ήλθατε στις διακεκριμένες δημόσιες τουαλέτες του Plymouth'. Η διάκριση ήταν διπλή με το βραβείο "Καμπινές Tης Xρονιάς" για τα δύο συνεχόμενα έτη 1997, 1998. Κοντοστάθηκα μπροστά στη ταμπέλα, λίγο απο αμηχανία, λίγο επειδή ήθελα να τραβήξω τη φωτογραφία χωρίς καμία απορημένη ή στραβωμένη φάτσα να κοιτάει το φακό. Σκεφτόμουν, 'Για φαντάσου δουλειά τώρα κι αυτή, να είσαι λέει καμπινεδογνώστης και να γυρνάς όλες τις τουαλέτες της Αγγλίας ψάχνωντας για εκείνη τη μια που θα σε κάνει να νιώσεις...ο "χρήστης τουαλέτας" της χρονιάς!'. Το επάγγελμα για το οποίο ο υποχονδρισμός σημαίνει High Standards, και "πρέπει να το έχεις μέσα σου ρε φίλε αν θέλεις να πετύχεις σε αυτή τη δουλειά" (!).

Ότι και να γράψω εγώ εδώ, θα είναι λίγο, γιατί τα βραβεία 'Loo Of The Year' (φυσικά) υπάρχουν, έχουν 60 διαφορετικές κατηγορίες (!), Champions League (!!), Σπόνσορες και προωθούντε απο το British Toilet Association ("Britain's public toilets were once the envy of the world" αν θές να ξέρεις)...

Και μάλιστα οι καλύτερες δημόσιες τουαλέτες της χρονιάς 2008 είναι στο Δήμο Highland (Δ. H) στο Inverness της Σκωτίας! Και πολύ χάρηκα όταν το έμαθα αυτό γιατί θυμάμαι καθαρά τη "χειρότερη τουαλέτα της Σκωτίας" μέσα στην οποία είχε βουτήξει ο Mark Renton (Ewan McGregor) στο Trainspotting:




Οι δημόσιες τουαλέτες του Plymouth μπορεί να μην έχουν λάβει άλλο βραβείο απο το 1998 όμως οι τοίχοι είναι καθαροί, ο χώρος δεν μυρίζει, οι πόρτες είναι στη θέση τους (ολόκληρες) και απo oτι παρατήρησα δεν φοβάται κανένας να κατέβει στον υπόγειο χώρο που στεγάζονται. Πάνω απο τους νιπτήρες υπάρχει μια επιγραφή: "Παρακαλούμε αν πρόκειται να πετάξετε υποδερμικές βελόνες στα σκουπίδια επικοινωνήστε με κάποιο μέλος του προσωπικού για τη δική σας υγεία και ασφάλεια"

Και περνάμε (εντελώς συμπτωματικά) στα Pasties. Ο νομός Devon (στον οποίο και βρίσκεται το Plymouth) είναι τόσο διάσημος για τις πιτές του όσο είναι η Θεσσαλονική για τις Μπουγάτσες της. Απο αυτό εδώ το μαγαζί λοιπόν μπορείτε να στείλετε μια πιτούλα στους φίλους, συγγενείς ή συντρόφους σας μέσω ταχυδρομείου...Pasty By The Post (!)


(Πιτούλα Par Avion, From Devon With Love!)

Μας ξέφυγε αυτή η πρωτoτυπία στην Ελλάδα και τώρα αν θέλουμε να φανούμε πραγματικά καινοτόμοι θα πρέπει να κάνουμε άλματα. Τώρα 'Μπουγάτσα με SMS' θα είναι; 'Βαλιστική Μπουγάτσα'; 'Μπουγάτσα Origami';... Όπως και να έχει το Μπουγατσόσημο προβλέπεται...τσιμπημένο.

"Το marketing είναι μεγάλη υπόθεση" μου είπε μια φορά ο ιδιοκτήτης ενός γραφείου τελετών σε μια συζήτηση και είχε μεγάλο δίκιο. Να εδώ ένα υπόδειγμα:


(Αγγελία στο παράθυρο ενός τοπικού Super Market στο κέντρο της πόλης...)

Πλήρης χαλάρωση του Νού και του Σώματος
(Δίνεις λύση στο πρόβλημα της γρήγορης και κουραστικής ζωής που βασανίζει το κοινό σου)
ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ μασέρ ΜΟΝΟ για ΚΥΡΙΕΣ
(Σε μια φράση αναφέρεις το προϊόν και το Target Group)
Πλήρες μασάΖΖ ακολουθούμενο απο χαρτομαντία Tarrot (*)
(Σε μια φράση έχεις περιγράψει πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες)
Αφήστε τον εαυτό σας να ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ μας σε ένα ήρεμο περιβάλλον, ή κανονίστε να σας επισκευθούμε στο δικό σας χώρο για τη τέλεια χαλάρωση του Νού και του Σώματος σας
(Και με αυτή τη φραση έχεις κατακτήσει πλέον και τους πολύτιμους αναποφάσιστους)
*(Η Χαρτομαντία Tarrot είναι προαιρετική)
(Γιατί κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της έχει Terms And Conditions)


Είς το επανιδείν!

11 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Απολαυστικό κείμενο!

Disillusa είπε...

"Πρέπει να το έχεις μέσα σου ρε φίλε αν θέλεις να πετύχεις σε αυτή τη δουλειά"... :DDDDD

"Και πολύ χάρηκα όταν το έμαθα αυτό γιατί θυμάμαι καθαρά τη "χειρότερη τουαλέτα της Σκωτίας"... Χεχε! Και όλης της Βρετανίας θα έλεγα... Άσε που "χαλαρά" κερδίζει το βραβείο της πιο αηδιαστικής τουαλέτας στην ιστορία του κινηματογράφου... Μπλιαχ!

Έχω δοκιμάσει κι εγώ pasties από το Devon και είναι πράγματι πολύ νόστιμες! Εδώ πάνω προσπαθούν να λανσάρουν κάτι παρόμοιο αλλά, μετά από δοκιμή, πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο να αφοσιωθούν στο περίφημα γαλακτοκομικά προϊόντα τους... ;)

AA είπε...

Γειά σας!

Αγαπητέ Λωτοφάγε χαίρομαι που σου άρεσε....γιατί απ' ότι είδα είχες πρόσφατα και προσωπική εμπειρία απο το Δήμο Highland :-)

Disillusa δεν έχεις άδικο και έχει άλλη αίσθηση όταν το βλέπεις στη μεγάλη οθόνη (5.5mx3m) :-D :-D :-D

Κι εγώ δοκίμασα αλλά μπορεί να έπεσα τη μέρα που στατιστικά βγάζανε την όχι και τόσο καλή παρτίδα...μου φάνηκε λίγο άψητη απο μέσα (Oggy-Oggy δοκίμασες; :-D ...Τι λέει στο Leeds? Τρέχεις;)

Να είστε καλά

Disillusa είπε...

Έχεις δίκιο, ΑΑ! Έτσι εξηγείται γιατί εγώ που είδα το Trainspotting σε βίντεο δεν αηδίασα τόσο όσο οι φίλοι μου που το είχαν δει στον κινηματογράφο... (και το συζητούσαν επί μέρες...) Είναι θέμα μεγέθους οθόνης! Χεχε!

Για να είμαι ειλικρινής, δοκίμασα pasties από το Devon στο...Λονδίνο, οπότε δεν ξέρω αν ήταν η συνταγή ήταν 100% παραδοσιακή. Ωστόσο, μου θύμησαν πολύ τις δικές μας ζαμπονοτυρόπιτες και ως γνωστή fan των ελληνικών πιτών, τις εκτίμησα δεόντως... ;) Πάντως, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν άψητες... What is Oggy-Oggy??? Τοπική σπεσιαλιτέ;

Ναι, άστα... Τρέχω με σεμινάρια, μαθήματα και revised proposals! Πού θα μου πάει, θα βρω λίγο χρόνο και για το ιστολόγιό μου...

Καλή σου μέρα!

AA είπε...

"Είναι θέμα μεγέθους οθόνης!"
Ε ναί...η λεκάνη φαίνεται περίπου όσο μια πισίνα.

"What is Oggy-Oggy"
Μάρκα πίτας (!) (http://www.oggyoggy.com/)
Είναι απο τη Κορνουάλη αλλά έχουν παντού και πολλά μαγαζιά...άσε που υπάρχει και ανταγωνισμός ανάμεσα στο Devon και Cornwall για το ποιός ξέρει απο καλή πίτα. (Και τα σχετικά "όταν εμείς τυλίγαμε πίτες εσείς...ότι ξεβαφόσασταν απο μπλέ και σταματάγατε να πηδάτε from branch to branch...)"

Καλημέρα και καλό κουράγιο!
(και don't worry too much...)

Maria Verivaki είπε...

your toilet shot reminds me of a good shot i took in london a little while ago - when i upload it, i will send you the link (for a laugh!)

and what is wrong with pasties by post - would you not enjoy some kalitsounia from crete?!

AA είπε...

Hi Med.Kiwi
I have a couple of pictures from London for the next installment of The Box series :-D :-D :-D

Kaltsoynia by post would be excellent (!) :-D :-D :-D But...i don't know, it still seems a bit weird...until teleportation gets invented at least :-D

All the best

Sakafiora είπε...

emeina me thn aporia, oi pitoules ti exoun mesa?

AA είπε...

Γειά σου Sakafiora

Ορθή απορία...Θα postάρω μια για να δείς :-)
Έχουν διάφορα...Πατάτες βρασμένες ψιλοκομένες με κιμά και κρεμύδια, πατάτες με κρεμύδια, διάφορα λαχανικά...κανα λουκάνικο...Δεν είναι άσχημες.

(πώ πω...τέτοια ώρα τέτοια λόγια...ψιλοπείνασα :-D :-D :-D )

Να είσαι καλά

Λωτοφάγος είπε...

Φαίνονται ενδιαφέρουσες. Περιμένω με αγωνία κι άλλες τρελές από το κουτί σου.
Αν πας στη Λισαβόνα, μην ξεχάσεις να φας pasteis σε ζαχαροπλαστείο του Belem (δες και σχετική ανάρτησή μου για την Πορτογαλία). Μοιάζουν με τις δικές μας μπουγάτσες με κρέμα, αλλά έχουν πιο λεπτή γεύση.

AA είπε...

Χαίρετε Λωτοφάγε

Δεν είχα τη τύχη να δοκιμάσω pasty όταν πήγα στη Λισαβόνα (2005) αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά κάτι καβούρια με ρύζι που είχαμε...τσακίσει σε μια παραλία εκεί. Ελπίζω να ξαναπάω σύντομα οπότε θα έχω το Belem υπ' όψην :-D Aν και φέτος το πρόγραμμα είναι περιορισμένο, πρός το παρόν, είς τας Αγγλίας μόνο...

Να είστε καλά...(και να ταξιδεύετε :-D )

Δημοσίευση σχολίου

top