Το Κουτί Με Τις Τρελές: Αναπολώντας Τις Διακοπές


Το 'Κουτί Με Τίς Τρελές' είναι μια σειρά απο post που ξεκίνησε με αφορμή ένα κουτί γεμάτο περίεργες φωτογραφίες που είχα τραβήξει κατά καιρούς αλλά δεν είχα τακτοποιήσει ακόμα στα album.

Στη πορεία επιστράτευσα τη "φωτογραφική μνήμη" του ψηφιακού ματιού που είναι καρφωμένο απάνω στο κινητό μου για να αδράξω εικόνες που προσωπικά θεωρούσα περίεργες, παράξενες ή εντυπωσιακές αλλά που για άλλους ανθρώπους ήταν η καθημερινή τους πραγματικότητα.

Αυτή η θεματολογία έχει τροφοδοτήσει ένα, δύο, τρία, τέσσερα post μέχρι τώρα, δείχνοντας οτι τα καλύτερα σενάρια είναι τα...αληθινά!!!


Το σημερινό post περιέχει εξ ολοκλήρου φωτογραφίες απο τις διακοπές που κατα ένα περίεργο τρόπο φαντάζουν τώρα μακρινές...όπως περίπου και οι επόμενες.


Ξεκινάω με μερικά "διαμάντια" απο τη γεννέτειρα μου τη Χαλκίδα...

Ο έρωτας έχει αποτυπωθεί πάρα πολλές φορές στον τοίχο...Στη προκειμένη περίπτωση, προφανώς ένα απλό "Φανή σ' αγαπώ...μακάρι να μπορούσα να πώ το ίδιο και για τον ^*@#! τον πατέρα σου!!!" ή "Σούλα...Γιατί ρε γαμμώτο;" δεν έφτανε....Απο δρομάκι σε προάστειο της Χαλκίδας.


(Ρε παιδιά τι έχετε πάθει; Γαργαλίτσας ο ένας, Γιδάκι ο άλλος...χάθηκαν τόσα πανέμορφα ρομαντικά υποκοριστικά;....Φουσκουσκουνάκι για παράδειγμα...Τι να πώ...)


Η επόμενη φωτογραφία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας...Για όσους δεν το κατάλαβαν, αυτό το μαγαζί είναι ενεχυροδανειστήριο...


Στη Χαλκίδα δεν είναι μόνο η οδήγηση ριψοκίνδυνη αλλά και το παρκάρισμα! Δυστυχώς το κτήριο έχει μείνει σε αυτή τη κατάσταση εδώ και 3-4 χρόνια και κανείς δεν συγκινείτε πια απο τις προειδοποιήσεις...μια απο αυτές τις μέρες όμως...KABOOM!



Ωραία η Χαλκίδα όπως και η Εύβοια ολόκληρη δηλαδή. Άλλο ένα όμορφο νησί που είχαμε τη τύχη να επισκευτούμε αυτό το καλοκαίρι ήταν η Λευκάδα απο όπου και τα επόμενα ευρήματα:

Απο τη παραλία των Σιβότων στη Λευκάδα. Είπα για μια παρανοϊκή στιγμή να βουτήξω ένα στυλιάρι και να αρχίσω να σπάω το μαγάζι ουρλιάζοντας "Μετατρέψατε τον οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου" αλλά υπήρχε μια ελάχιστη περίπτωση να παρεξηγηθεί τραγικά η αίσθηση του humor μου απο το κοινό...Πάντως ο κύρ Θόδωρας (λέγε με Teo) που έχει το super market είναι όντως "Θεός"!


Η πόλη της Λευκάδας ήταν πανέμορφη, το φαϊ καταπληκτικό, το πότο άφθονο και η διάθεση στα ύψη...Υπήρχαν τόσοι πόλλοι "Κατωπόδηδες" και όλοι αγνοούσαν την τύχη του κυρίου "Πανωχέρη" (!). Μέχρι που ρώτησα σε αυτό εδώ το ψιλικατζ...super market και η φανταστική κυρία που το έχει μου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει. Στη Λευκάδα υπάρχουν πάρα πολλοί Κατωπόδηδες με αποτέλεσμα να τους ξεχωρίζουν πλέον απο τα παρατσούκλια τους...Το μαγαζί αυτό το έχει ο Κατωπόδης ο Ντελημάρης...Το απέναντι μαγαζί (Υποδήματα Κατωπόδης) το είχε ο Κατωπόδης ο έτσι και το παρακάτω με τα σουβενίρ, ο Κατωπόδης ο αλλιώς...Για τα υποδήματα και τα σουβενίρ δεν ξέρω, αλλά μη κάνετε το λάθος και φύγετε απο τη Λευκάδα χωρίς σαλάμι απο τον Ντελημάρη...είναι ξακουστό και κατα τη γνώμη μου, με το δίκιο του.


Επιτέλους κάποιες επιχειρήσεις εκμεταλεύοντε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα του Linux. Στη φωτογραφία, ο κατάλογος ενός [πολύ προοδευτικού] εστιατορίου στη παραλία της Βασιλικής - Λευκάδας.



Στα Εξάνθεια του δήμου Σφακιωτών, αρκετά ψηλά απο το επίπεδο της θάλασσας, είχαμε τη καλύτερη θέα σε ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα...στη φωτογραφία οι υπερσύγχρονες "Αυτοφερόμενες Στάσεις" που εφαρμόζοντε πιλοτικά στη περιοχή!



Και για το τέλος, ένα μαγαζί διαφορετικό απο τα άλλα στη παραλία της Βασιλικής.

-Γειά χαρά, 6 δακρυγόνα και μια δεσμίδα λαστιχένιες σφαίρες παρακαλώ.
-Είναι για δωράκι; Να τα τυλίξω;
-Όχι μωρέ, τώρα στη δουλειά θα τα ρίξω.

3 σχόλια:

Maria Verivaki είπε...

όλοι θέλουμε κάποια στιγμή να γελάσουμε, προπαντός τώρα που μπαίνουμε σε οικονομική κρίση. ίσως το humour να μας βοηθήσει να το αντεπεξέλθουμε!

AA είπε...

Απο σήμερα φαίνεται να βγαίνουμε απο την οικονομική κρίση :-D Τουλάχιστον απ' οτι έλεγαν οι ειδήσεις το πρωί....

Και η κρίση μέσα στο παιχνίδι είναι.

Να είσαι καλα :-)

Maria Verivaki είπε...

τα ίδια άκουσα, ότι η κρίση έχει κάνει ανάπαυση για την ώρα - σπείραμε τον πανικό, μετά από λίγο ζητήσαμε συγνώμη για την πλάκα που κάναμε...

Δημοσίευση σχολίου

top