Το Κουτί Με Τις Τρελές - Επεισόδιο 3ον



Καλώς ήρθατε στο τρίτο κείμενο της σειράς άρθρων "Το Κούτι Με Τις Τρελές" που την ξεκίνησα με αφορμή ένα κουτί γεμάτο φωτογραφίες, κυρίως, τραβηγμένες σε στιγμές παρόρμησης. (Τα προηγούμενα άρθρα βρίσκοντε εδώ και εδώ)

Παρ' όλα αυτά, αυτή τη φορά θα κάνω μια μικρή εξαίρεση και θα παραθέσω μια σειρά απο πρόσφατες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη διαδρομή πρός Ιωάννινα παραμένοντας όμως κοντά στο ύφος που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα.

Και ξεκινάω με τις πρώτες δύο φωτογραφίες...τραβηγμένες σε ένα απο τα Parking με θέα τη λίμνη Yλίκι (Επισήμως γνωστής ώς Παραλίμνης) στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Με όλα αυτά τα παραφυσικά που συμβαίνουν στη περιοχή δε μου έκανε καθόλου εντύπωση όταν είδα τα παρακάτω γραμμένα στο τοιχείο:

Ο λαγός στη περιοχή της Υλίκις είναι κόκκινος! Που σημαίνει οτι είτε πρόκειται για κάποιο βουλευτή αριστερής παράταξης ή όντως οι λαγοί στη περιοχή είναι κόκκινοι.



Ο άγνωστος βιολόγος που εκδίδει τις μελέτες του στα τοιχεία εθνικών οδών φρόντισε να μας πληροφορήσει και για τα πλάσματα του υποβρύχιου ζωικού βασιλείου που βρίσκουν καταφύγιο στη περιοχή. Το γνωστό είδος "Γαύρος ο Αιδοιόμορφος" κατοικεί μόνο στη συγκεκριμένη λίμνη:



Στο ίδιο θέμα, των μηνυμάτων που πρέπει κανείς να θυσιάσει ένα καθαρό -κατα προτίμηση- τοίχο ή τοιχείο για χάρη της πληροφόρησης, βρήκαμε λαμπρά παραδείγματα και στα Ιωάννινα!

Εδώ δείγμα των κατακτήσεων του γνωστού Δον Ζουάν της περιοχής των Ιωαννίνων, Γαργαλίτσα:



Σε κεντρική τοποθεσία των Ιωαννίνων βρήκαμε και το παρακάτω μαθηματικό αξίωμα. Για όσους δεν έχουν εντρυφύσει στο τομέα της τοπολογίας...Η Αθλητική Ένωση Λάρισας συνεπάγεται τυρί (Η απόδειξη αφήνεται ώς άσκηση προς τον αναγνώστη)



Το πάθος των Ιωαννιτών για τη τοπική ποδοσφαιρική ομάδα είναι έκδηλο σε κάθε γωνιά των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής...Εδώ, γνωστή λατινική ρήση προσαρμοσμένη ανάλογα στη περίσταση (ΠΑΣ Γιάννινα, πάνω απο όλα):



Καταλήγοντας, σας αφήνω με μια φωτογραφία απο το Νότιο-Δυτικό κομάτι της λίμνης των Ιωαννίνων λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, την ώρα που έρχοντε τα πάνω κάτω και η πλούσια και άξια διατήρησης πανίδα της περιοχής, πιάνει το τραγούδι...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top