Τι Θα Κάνουμε Στη Σύνταξη;;;

Κάθοντε τις προάλλες ο Ozzy με τον Lydon σε μια pub*...Οπότε κάποια στιγμή, γυρνάει ο Ozzy και λέει:

- Τι θα κάνουμε στη σύνταξη ρε Σάπιε;;;
- Θα γυρνάμε διαφημήσεις και θα το παίζουμε trendy, ρε Πρίγκηπα. Δεν βλέπεις τον Αλίκη;


Αν τον βλέπω λέει...









O "Γιάννης ο Σάπιος" διαφημίζει...βούτυρο
(έχει επίσης γυρίσει και κάτι ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ με το Discovery Channel(!)
Είναι καλό παιδί κατα βάθος)











Και ο Iggy Pop....δώρο

Διαφημήσεις απο διάφορα Αγγλικά κανάλια καθώς έξω βρέχει, φυσάει, βρέχει, φυσάει, βρέχει....


*: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικές καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική!

6 σχόλια:

Maria Verivaki είπε...

johnny rotten takes me back to many years ago...

keep warm and stay indoors until the floods and storms subside - it's the best place to be at the moment...

AA είπε...

:-D Thanks Med.Kiwi...We've had a brief intermission but it was just for the weather to..catch it's breath before blowing us away again. Jamaica sends over more dark cloud packets :-D

All the best

Ανώνυμος είπε...

Τι θα κανουμε στην συνταξη ;
Αν δεν πτωχευσει το ασφαλιστικο συστημα σε ολο το κοσμο τοτε θα........ καθοοοοοομαστε.
Αν πτωχευσει, που προς τα εκει τα βλεπω τα πραγματα,θα δουλευουμε μεχρι τελους.

AA είπε...

Χαίρετε Ανώνυμε

Δίκιο έχετε αλλά δεν είναι ανάγκη να επεκταθούν τα "χρήσιμα" χρόνια πρός τα επάνω...πιθανότατα να βρεθεί ένας (νομιμοκάτιτέτοιο) τρόπος να επεκταθούν και πρός τα κάτω...Να μπαίνεις στο ζυγό απο πιο νέος δηλαδή.

Τώρα το ασφαλιστικό σύστημα αν δεν καταρεύσει θα πρέπει να βρεί νέους τρόπους να υποστηριχτεί γιατί μέχρι το 2050 ο αριθμός των ανθρώπων πάνω απο 65 χρονών θα διπλασιαστεί (τουλάχιστον στην Ευρώπη αλλά και σε όλο το κόσμο η τάση είναι ίδια). Οπότε τα πράγματα φαίνοντε δύσκολα όπως και να το δεί κανείς.

Ας ελπίσουμε για το καλύτερο (και για τα "δικά μας" (GR) το καλυτερότερο έτσι όπως πάει η δουλειά :-( ), να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σου.
Να σου πω κατι για εδω που ζω. Πριν 20 χρονια δουλευαν 3 για να παρει συνταξη ενας. Τωρα δουλευουν 5 για να παρει συνταξη ενας. Καταλαβαινεις ...που βαδιζομεν...... Να σου πω και ενα αλλο ευτραπελο. Η ανηψια μου εργαζεται σαν εκτακτη στο ΙΚΑ εδω και 5 χρονια και ειναι ανασφαλιστη. Που ; Στο ΙΚΑ. Και απο την αλλη πλευρα το ΙΚΑ βγαινει παγανια για να πιασει εργοδοτες που εχουν ανασφαλιστους εργαζομενους.

AA είπε...

Χαίρετε...

Την καταλαβαίνω την αναλογία (το "εδώ που ζώ" που είναι; )...Και δεν είναι μόνο το Aged dependency ratio είναι και το child dependency ratio καθώς και τα μικρά παιδιά εξαρτόντε ουσιαστικά απο τους οικονομικά ενεργούς.

Τις ίδιες διαπιστώσεις κάνει και ο πατέρας μου... Αυτό που του λέω είναι οτι μπορούμε να κάτσουμε και να λέμε "καταστραφήκαμε!!!" ή να πούμε "θα τη παλέψουμε τη δουλειά" και να προσπαθήσουμε κάπως να προετοιμαστούμε για δύσκολα γηρατειά (καμιά αργή αλλά σταθερή επένδυση, καμιά μικρομεσαία επιχείρηση, κάποια ασφάλιση με ευνοϊκούς όρους (που δεν γίνεται αλλά είναι μια λύση)...έχουν κι αυτά το ρίσκο τους αλλά έχει και η μη συνταξιοδοτήσημη ζωή το δικό της ρίσκο (!))...αυτό που μου λέει (σχεδόν έτσι τελειώνουν όλες οι συζητήσεις μας) είναι "Είσαι νέος ακόμα".

"...εργαζεται σαν εκτακτη στο ΙΚΑ..."
Γι' αυτό αναφέρω πιο πάνω οτι θα βρεθεί κάποιος "νομιμοκάτιτέτοιο" τρόπος...Το ΙΚΑ είναι καλυμένο, δεν είναι σαν να λέει έχω κάποιον που δεν φαίνεται πουθενά. Και είναι κρίμα βέβαια αυτή η κατάληξη.

Δημοσίευση σχολίου

top