Ωρέ Που Πάμε!!!

Ο ΑΑ σπάει την αδιάφορα αινιγματική σιωπή του με αφορμή τον Αυτόματο, Ασύρματο, Τηλεκλητήρα Ζεστών Προϊόντων (ΑΑΤΖΠ........γίτσες!)

(Ο Μονόλιθος!
Φωτογραφία απο τη προσωπική μου συλλογή)

Η πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα, αν και σύντομη (περίπου 8 μέρες) ήταν γεμάτη μικρές εκπλήξεις (περισσότερα στα επόμενα post). Η αποκορύφωση όμως μας περίμενε στον καφενέ του κεντρικού σταθμού λεωφορείων στο αεροδρόμιο του Heathrow.

Αφήνοντας πίσω μας την Ελληνική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των 21 βαθμών κελσίου, προσγειωθήκαμε στην Αγγλική post-christmas πραγματικότητα των 2 βαθμών και του χιονισμένου / παγωμένου τοπίου, τουλάχιστον όπου δεν το έπιανε ο ήλιος (!).

Με αυτές τις συνθήκες ένας ζεστός καφές στο σχεδόν ανοιχτό χώρο αναμονής ήταν αναγκαία πολυτέλεια. Παραγγέλνοντας ομως στο Caffe Nerro, το μοναδικό καφενείο του σταθμού που εκείνη την ώρα έκανε χρύσες δουλειές, αντί να πάρουμε δύο ζεστά ποτήρια πήραμε αυτό το μαύρο gadgetάκι που βλέπετε στη παραπάνω φωτογραφία και "πεταχτήκαμε" απο την ουρά όπως ακριβώς τα μπουκάλια σε μηχάνημα εμφιάλωσης. "Can i help anyone?????"

Στο τραπέζι μας, προσπαθόντας να καταλάβουμε τη σημασία του...μονόλιθου, εκτυλίχθηκε μια σκήνη παρόμοια με αυτή των πιθήκων στο Odyssey 2001 τη στιγμή που ανακλύπτουν την έννοια του εργαλείου και η ζωή τους αλλάζει για πάντα!!! (The Dawn Of Man!).



Στη κορύφωση της σκηνής όμως, δεν πέταξα τη συσκευή πρός τον ουρανό όπου δεκάδες χιλιάδες χρόνια αργότερα ο Άρης θα έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, οικονομική κρίση, κλιματική αλλαγή και φτηνές, all inclusive, διακοπές στα αρχαιολογικά ερρείπια της Γής γιατί εκείνη τη στιγμή ο παγωμένος μαύρος ακατανόητος μονόλιθος άρχησε να αναβοσβήνει με έντονο κόκκινο χρώμα, να τιτιβίζει και να δονείται μανιασμένος!!!

Με λίγα λόγια, παραγγέλνεις και πληρώνεις στο ταμείο, όπου η συσκευή "προγραμματίζεται" να ανταποκριθεί στη παραγγελία σου, τη παίρνεις και βγαίνεις απο την ουρά. Όταν όλα είναι έτοιμα, ο barista (άκου τώρα ειδικότητα...) πατάει το κουμπί εκπλήρωσης παραγγελίας (!) και στέλνει σήμα στη συσκευή σου οτι όλα είναι έτοιμα και "τέλος πάντων έλα να τα πάρεις!!!"

Και κάπως έτσι, στον 21 αιώνα, αντί να φωνάζει ο καφετζής "Εφτασέεεε(ει)", φωνάζει ο πελάτης "Εφτασάααα(ει)" που είναι και πιο sexy!



8 σχόλια:

Maria Verivaki είπε...

afto skeftomouna ki'ego otan diavasa to post sou - WTF?

Stazybο Hοrn είπε...

Καλή χρονιά να έχεις. Ευτυχώς πας στο νότο...

AA είπε...

Γειά σου Med.Kiwi

Φαντάσου πόση κίνηση μπορεί να πιάνει αυτός ο καφενές για να έχει καταφύγει σε τέτοια κόλπα :-)

Θα ακολουθήσουν φωτό απο το χιονισμένο Plymouth :-D

AA είπε...

Ω! Τι ευχάρηστη έκπληξη! Σε ευχαριστώ πολύ Stazybe, τις καλύτερες ευχές και απο εμένα για το 2010!!!

Τώρα όσο αφορά το Νότο και το πόσο τυχερός είμαι θα δείς σύντομα :-D

Να είσαι καλά!

George Siotas είπε...

Καλή χρονία, το ίδιο σύστημα το έχω πετύχει και σε 2-3 Goody's στην Θεσσαλόνική εδώ και 1 χρόνο.
Χχαχα όντως η πρώτη μου αντίδραση όταν το είδα ήταν σα τους πιθήκους στην ταινία.

AA είπε...

Γειά χαρά GSiotas, καλή χρονιά και καλώς ήρθες!

Είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένα Goodies στη Θεσσαλονική να αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα "αποτελεσματικότητας" οπότε και χρειάστηκαν να καταφύγουν σε τέτοιες λύσεις πιο νωρίς.

Μέχρι τώρα πρέπει να υπάρχουν 7-8 συνδιασμοί (χωρίς τις παραλλαγές τους) για τα Καφετζής / Γκαρσόνι / Πελάτης / Ταμείο. Κάθε setup πρέπει να έχει και ένα χρόνο αναμονής (ή παραμονής στην ουρά) για τον πελάτη που υποβάλει και το πόσοι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν ανα μονάδα χρόνου (Χωρίς να συνυπολογίζουμε παραμέτρους όπως "εναλλακτικές λύσεις" ή "μέγεθος χώρου" και άλλες)...

Για να έχουν καταφύγει σε τέτοια gadget, η κίνηση τους πρέπει να είναι μεγάλη (τόσο που το παλιό μοντέλο να τους "κόστιζε" χρήματα) ή η ανοχή των πελατών σε αναμονή να είναι πολύ μικρή.

Μάλλον το πρώτο συμβαίνει στο συγκεκριμένο όμως γιατί είναι το μοναδικό σε μικρή απόσταση απο το σταθμό.

Να είσαι καλά.

Stazybο Hοrn είπε...

Ναι, ξέχασα να το πω με τις ευχές. Το έχουν τα goody's εδώ και καιρό.

Τυχεροί, είδατε άσπρη μέρα! :)

AA είπε...

Θα είναι και τα goodies του Ηρακλείου πολυάσχολα, μόνο στη Χαλκίδα πάμε με ρυθμούς Γάβδου :-D

Άσπρη μέρα ξέξασπρη... -5 αυτή τη στιγμή...

(Τι μου θύμισες, ίσως γράψω αργότερα ποιοί είναι οι ακόμα πιο τυχεροί :-D )

Δημοσίευση σχολίου

top