Καλύτερη Φάση... (;)

Συμβαίνει και στα καλύτερα blog! Μετά απο δύο χρόνια, οχτώ μήνες και 117 κείμενα είχε έρθει η ώρα, για μια αλλαγή.

Το "μαγαζί" είχε άρχίσει απο καιρό να μου φαίνεται μικρό, σκοτεινό και φορτωμένο και φαινόταν να έχει ανάγκη απο μια μικρή....μπουλντόζα. Ενδεικτικά, παραθέτω εδώ στα δεξιά το πρίν.

Για τη νέα μορφή του "Καλή Φάση" έκανα μια λίστα με χαρακτηρισμούς, λέξεις και εκφράσεις που μου έρχονταν στο μυαλό, πρίν ακόμα καταλήξω σε κάτι συγκεκριμένο: Open, fluid, elegant, simple, simpler, wide, bright, clean, immediate, discrete, typography, distinct, style, witty, quick, high contrast, crisp,....(και άλλες)

Όσο αφορά το πλάτος του template, απο μια σύντομη αναδρομή στα στατιστικά, συνειδητοποίησα οτι οι "αναγνώστες" αυτού του blog, έχουν πλέον αρκετά μεγάλες αναλύσεις! Ως "αναγνώστες" όρισα τους επισκέπτες που τον τελευταίο 1.5 χρόνο κάνουν τον κόπο να έρθουν απο τον feed reader τους στο "Καλή Φάση", (και / ή), ξοδεύουν πάνω απο 30 sec βλέποντας πάνω απο 1 σελίδες κάθε φορά. Η πιο χαμηλή ανάλυση εξακολουθεί να είναι η 1024x768 ενώ η υψηλότερη ήταν 1920x1200 (στο συγκεκριμένο πάντα δείγμα).

Το προηγούμενο template με μέγιστο πλάτος 768 pixel άφηνε πάρα πολύ χώρο ανεκμετάλευτο στις υψηλότερες αναλύσεις και κυρίως έκανε ακόμα και τα μικρά / μεσαία post να εκτείνοντε σε μεγάλο μήκος (ή μάλλον ύψος). Κάπως έτσι, αποφάσισα να θέσω τις προδιαγραφές του πλάτους απο τα 1024px και πάνω δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στο πλάτος του κειμένου.

Αυτό το καινούριο template δεν είναι ολοκληρωτικά δικό μου. Η βασική μου πηγή ήταν το Blogger Templates όπου μετά απο αρκετό ψάξιμο κατέληξα στα εξής 5:
Κανένα απο τα πάραπάνω δεν ταίριαζε ακριβώς με τις προδιαγραφές αλλά με λίγη δουλειά (δηλαδή κάποιες μικρές αλλαγές χρωμάτων, γραμματοσειρών και γραφικών) ίσως να μπορούσα να τα συμμορφώσω.

Το Evidens ήταν απο τα λίγα templates που παρ' όλο που ήταν "μεταγεγραμμένο" απο το Wordpress, σεβόταν κατα πολύ τις συγκεκριμένες ετικέτες του Blogger. Αυτό σημαίνει οτι οι περισσότερες ρυθμίσεις (Τίτλος blog, διαθέσιμα widgets, γραμματοσειρές, Χρώματα, Γλώσσα και άλλες) εξακολουθούν να γίνοντε απο το interface του blogger χωρίς καμία πρόσθετη ενέργεια. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στην πλειονότητα των (δωρεάν) templates. Συνήθως πρόκειται για γρήγορη δουλειά και ίσα-ίσα για να είναι ελκυστικό άσχετα με το αν τα περισσότερα στοιχεία (αν όχι όλα) ρυθμίζοντε ΜΟΝΟ χειροκίνητα μέσω του κώδικα του template :-(

Οι μικρές αλλαγές που έκανα απλοποίησαν όσο το δυνατόν περισσότερο και τη δομή του template αλλά και το περιεχόμενο που ήταν διαθέσιμο απο τα widgets στα δεξιά. Ανάμεσα σε διάφορες άλλες αλλαγές, ένα χαρακτηριστικό της νέας μορφής του "Καλή Φάση" είναι η επικεφαλίδα του. Αυτός ο χώρος διαστάσεων 1024x135px (περίπου) θα γεμίζει κάθε μήνα (...περίπου) με κάτι διαφορετικό.

Οι αλλαγές δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που θα ήθελα να διορθώσω και έχουν να κάνουν με την εμφάνιση των εικόνων και τη στοίχηση τους και την εμφάνιση των σχολίων.

Παρ' όλα αυτά....Να η καινούρια Καλή Φάση (!!!)...Όπως πάντα, ιδέες, προτάσεις, απόψεις ευπρόσδεκτες στα σχόλια... (Αλήθεια πώς σας φαίνεται; Διακρίνετε κάποια προβλήματα με το layout στον browser σας;).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top