3784 Μέτρα...

Η σημερινή ημέρα είναι, όπως θα έχετε καταλάβει, ξεχωριστή. Σαν σήμερα, πρίν απο 100 χρόνια, βυθίστηκε ο Τιτανικός.

Σαν σήμερα, η πορεία του μεγαλύτερου επιβατικού καραβιού που είχε κατασκευαστεί (ώς το 1912) διασταυρώθηκε με τη πορεία ενός...μέσου παγόβουνου, μέσα στη μέση του Ατλαντικού πουθενά.

Απο τα τόσα εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα τίποτα, του Ατλαντικού Ωκεανού, ο Τιτανικός συγκρούστηκε με μοναδικά υπολογισμένη χάρη (που οδήγησε στο χειρότερο σφάλμα που μπορούσε να πέσει αυτό το σκάφος) με ένα....συνηθισμένο...όγκο πάγου....Νύχτα.

Τέτοια εξαιρετικά σπάνια γεγονότα, ίσως σε κάνουν να πιστεύεις οτι κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία.

Τη σημερινή ημέρα έχει καταγράψει στο ημερολόγιο του, ο (πάντα) έφηβος Ποσειδώνας σαν την ημέρα που άκουσε τη μάνα του να του λέει "ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΥΞΥΛΟ!!!!!"....και είχε δίκιο, με "τον μοναδικά ενοχλητικό τρόπο που έχουν δίκιο οι μανάδες".

Στην παρακάτω εικόνα διακρίνονται ο Τιτανικός (269 μέτρα μήκος) και ο ναός του Παρθενώνα (70 μέτρα μήκος) στην ίδια κλίμακα (περίπου) σαν ένα μέτρο σύγκρισης.

Ο Τιτανικός, περίπου 3 φορές όσο και ο Παρθενώνας στο μήκος. Ο ναός δεν θα μπορούσε να χωρέσει στον Τιτανικό όμως αφού είναι λίγο πιο πλατύς (Τιτανικός: 28 μέτρα beam length (πλατύτερο σημείο), Παρθενώνας 30.9 μέτρα).
Η εικόνα του Τιτανικού προέρχεται απο το καταπληκτικό titanic-plan.de ενώ την εικόνα του Παρθενώνα βρήκα στο Shafe. Και τα δύο μέσω Google Images. Η επεξεργασία των εικόνων έγινε με το GIMP.


Σημείωσεις:
3784 μέτρα είναι το βάθος που βρίσκεται σήμερα το ναυάγιο του Τιτανικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top