Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Ευκλείδιας γεωμετρίας, ο πιο σύντομος δρόμος μεταξύ δύο σημείων επάνω σε ένα επίπεδο είναι η ευθεία... αλλά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το πώς να διανύσει κανείς αυτή την ευθεία.

Να λοιπόν μερικές σύγχρονες και πρωτότυπες προτάσεις!

Θα μπορούσατε να πάτε με ένα δίτροχο όχημα όπως για παράδειγμα το ποδήλατο, αλλά επειδή η διαμήκης τοποθέτηση των τροχών (όπου ο ένας είναι μπροστά απο τον άλλο) είναι ξεπερασμένη, πάρτε ένα ηλεκτρικό Segway με τους τροχούς παράλληλα!


(Photo απο το site της Segway)

Για £4299 (δηλαδή περίπου €6000 !!!)Το Segway αναλαμβάνει να ισορροπήσει τον χρήστη του όπως ακριβώς θα ισορροπούσατε μια ανεστραμένη σκούπα στη παλάμη σας (το λεγόμενο "Ανάποδο Εκρεμές"). Για να ξεκινήσετε δεν έχετε παρα να γείρετε ελαφρά προς τα εμπρός και το όχημα θα σας κρατήσει με μια σταθερή κλίση και ταχύτητα ανεξάρτητα απο τη μορφολογία του εδάφους. Για να στρίψετε δεξιά ή αριστερά απλά μετατοπίζετε το βάρος σας όπως κάνει ο κύριος στο video που ακολουθεί:Για ακόμα περισσότερη διασκέδαση μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ένα παρόμοιο όχημα απο την ίδια εταιρία, το Centaur...Η εικόνα μιλάει μόνη της:Σε περίπτωση που ήδη μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας επάνω σε ένα skateboard αλλά κουράζεστε να το προωθείτε με τη δική σας ενέργεια, μπορείτε να πάρετε ένα ηλεκτρικό skateboard, όπως το Groundsurf και να το χειρίζεστε μέσω του κινητού σας! Το Groundsurf συνδεέται μέσω Buetooth στο κινητό σας τηλέφωνο το οποίο άν έχει οθόνη αφής τότε μπορείτε απλά με ένα άγγιγμα να ελέγχετε την ταχύτητα του! (Η εταιρία προτείνει κάποια συσκευή κινητού τηλεφώνου, αλλά αν δεν έχετε τηλέφωνο με οθόνη αφής ο χειρισμός μπορεί να γίνει και απο το πληκτρολόγιο)

(Photo απο το site του Groundsurf)

Το εικονιζόμενο Groundsurf είναι ένα ηλεκτρικό skateboard με τρείς τροχούς και θα κοστίζει (αρχίζει να διατίθεται απο το 2008) περίπου $1700-$2000 (περίπου €1200).

Μια φθηνότερη πρόταση στα ηλεκτρικά skateboards είναι το αντίστοιχο Metroboard που είναι ένα "κλασικό" skate με ηλεκτρικό κινητήρα, "κοινό" χειρηστήριο και κόστος περίπου $400-$500 (περίπου €300).

(Η φωτογραφία προέρχεται απο το website του Metroboard)

Το Metroboard έν δράση στο παρακάτω video!Αν νομίζετε οτι τα παραπάνω ηλεκτρικά οχήματα είναι λίγο αργά ή οχι και τόσο επικίνδυνα για το γούστο σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα Wheelman:

(Photo απο το site του Wheelman)

To Wheelman κοστίζει περίπου £500 (δηλαδή περίπου €750), είναι λιγότερο φιλικό προς το περιβάλλον μιας και προωθείται απο ένα θερμικό δίχρονο κινητήρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα περίπου 30km/h. Ο χειρισμός του είναι παρόμοιος με αυτόν του skateboard όπως φαίνεται και στο παρακάτω video:Μια φανταστική πρόταση για προσωπική μετακίνηση είναι το πολύ καλό Easyglider, Ελβετικής σχεδίασης, το οποίο έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία ευρεσιτεχνείας / πρωτότυπης σχεδίασης, σε διάφορους διαγωνισμούς ανά το κόσμο:

(Φωτογραφία απο το presskit του Easyglider)

Το Easyglider κοστίζει περίπου $1300 (περίπου €880) και στην απλούστερη του μορφή είναι ένα τρίροδο όχημα με μια μικρή θερμική μηχανή που οδηγεί τον μπροστινό τρόχο. Ουσιαστικά όμως μπορείτε να το συνδιάσετε με οποιοδήποτε άλλο μη προωθούμενο μέσο όπως τα πατίνια, τα roller skates ή το skateboard όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία:

(Φωτογραφία απο το presskit του Easyglider)

Το Easyglider σε δράση στο video που ακολουθεί:Τώρα βέβαια άν θέλετε να μετακινηθείτε εκτός του αστικού περιβάλοντος πιθανότατα δε θα φτάσετε μακριά με κάποιο απο τα παραπάνω οχήματα. Για τη δύσκολη μορφολογία του εδάφους της εξοχής μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο τουλάχιστον πρωτότυπο ερπιστριοφόρο "skateboard" Scarpar!!!

(Φωτογραφία απο το website του Scarpar)

To Scarpar φαίνεται να έχει μεγάλη ιστορία αφού ξεκίνησε σαν ένα μη μηχανικό skateboard για το χιόνι. Παρ' όλα αυτά με τη προσθήκη του κινητήρα και των ερπιστριών μετατράπηκε σε ένα όχημα παντώς εδάφους. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κάποιο κόστος για το Scarpar αλλά δεν φαίνεται για ένα όχημα που θα κόστιζε λιγότερο απο $1500-$2000. Μέχρι να αρχήσει να διατίθεται σε ευρεία κατανάλωση...ρίξτε μια ματιά στο σχετικό video:Ο παρακάτω συγκεντρωτικός πίνακας ίσως σας βοηθήσει στη περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε ένα απο αυτά τα μέσα προσωπικής μετακίνησης, για εσάς ή για δώρο (μέρες που είναι :-)


Δε ξέρω ποιό τελικά θα επέλεγα αν έπρεπε να αγοράσω ένα απο αυτά τα μέσα προσωπικής μετακίνησης. Σίγουρα όλα προσφέρουν ένα διαφορετικό είδος διασκέδασης και ουσιαστικά αυτό είναι που αγοράζει κάνεις με μια τέτοια συσκευή...αλλά το κόστος είναι προς το παρόν απαγορευτικό και πολύ υψηλότερο απο ένα πολύ ακριβό ποδήλατο.

Τώρα βέβαια δε ξέρω πως θα τα κατάφερναν τα υπόλοιπα μέσα μετακίνησης στο δύσκολο αστικό περιβάλλον της Αθήνας (ή άλλων μεγάλων Ελληνικών πόλεων) αλλά το Scarpar φαίνεται ιδανικό!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top