Σφαίρες Αδέσποτες...

Η κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, ο τρόπος με τον οποίο την πληροφορούμαστε αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προβάλοντε αυτές οι ειδήσεις εκτός των συνόρων έχουν δημιουργήσει μια πολύ περίεργη και άσχημη διάθεση.

Απο το Σαββάτο το βράδυ προσπαθούμε να μαθαίνουμε τι έχει γίνει με τηλέφωνα, μέσω του internet απο ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, websites αλλά και τα blogs.

Την ίδια στιγμή που υπάρχει όλος αυτός ο αναβρασμός στη χώρα, κάποιος δημοσιογράφος του BBC μπλέκει το όχι της 28η Οκτωβρίου με τη καταστροφή ενώ η Guardian μιλάει για ερείπια της Ελληνικής δημοκρατίας.

Περνάει η πρώτη μέρα, περνάει η δευτέρη, περνάει η τρίτη και είναι η ίδια φωτιά και περισσότερα συντρίμια και αναρρωτιέται κανείς, ενώ φταίει ο γάϊδαρος, γιατί τη πληρώνει το σαμάρι;

Και να ήταν μόνο οι "νεαροί" που κάνουν ζημιές...Και οι ενήλικες δεν δείχνουν περισσότερα σημάδια σύνεσης...

Έμαθα απο τις ειδήσεις, εχθές ή προχθές, οτι ένας αστυνομικός πυροβόλησε 7 φορές στον αέρα για εκφοβισμό!

Στην απλή κινηματική φυσική του Γυμνασίου διδασκόμαστε τη παραβολική κίνηση που εκτελούν όλα τα βλήματα. Χοντρικά, πυροβολόντας περίπου πρός τα επάνω, η σφαίρα θα φύγει απο την κάνη με καμία 300αριά μέτρα το δευτερόλεπτο πρός τον ουρανό...κάποια στιγμή θα σταματήσει και θα αρχήσει να κινείται πρός τα κάτω...Όταν δε φτάσει στο επίπεδο απο το όποιο βλήθηκε θα έχει αν όχι την ίδια, σίγουρα παρόμοια ταχύτητα (αν δεχτούμε και κάποια τριβή με τον αέρα) και ενέργεια.

Βρισκόμαστε σε ένα αστικό περιβάλλον, γύρω-γύρω, στους δρόμους, στα μπαλκόνια, στις ταράτσες, υπάρχει κόσμος που δεν φοράει (συνήθως) κράνος...Που θα πάνε να πέσουν αυτές οι 7 αδέσποτες; Δεν έχει ακούσει κανείς για τραυματισμούς που συμβαίνουν "μακριά απο το γλέντι" που πέσανε οι πιστολιές;

Μακάρι να μας βγεί σε καλό όλη αυτή η κατάσταση...Όπως λέει και ο Stephen Hawking:

It doesn't have to be like this
All we need to do is make sure we keep talking
Pink Floyd - Keep Talking - Απο το δίσκο Pulse

4 σχόλια:

Maria Verivaki είπε...

from what i understand you have a good idea of what is happening - the situation is out of control. as if the street riots were not enough, school children are now taking over their schools. i don't think it's going to be easy to put any peace into this situation. the centre of athens has suffered massive destruction...

AA είπε...

Γειά σου Med.Kiwi

For the last 2-3 years, schools in general remain closed for ever incresing periods. There used to be a saying about schools remaining closed contributing to open prisons...forgotten as well?

At least, let's hope it will bring about a change for the better.

Elias είπε...

Πρόβλημα με τις σφαίρες στον αέρα μπορεί να συμβεί μόνο αν σε χτυπήσουν στα μάτια. Γι' αυτό και όταν κάποιος βαράει μπαλωθιές στο γάμο του Καραγκιόζη, πρέπει αμέσως κατεβάσεις το κεφάλι και να κοιτάξεις το έδαφος.

Όσο για το τι ακριβώς γίνεται τώρα στην Ελλάδα... όπως είπα και στους Γερμανούς διευθυντές μας που παίρνουν τηλέφωνο και ρωτάνε έκπληκτοι: "Τα ξανασυζητάμε σε 1-2 μήνες, αυτή τη στιγμή ούτε εγώ ούτε κανένας δεν είναι 100% σίγουρος για τα γεγονότα και τις αιτίες τους"

AA είπε...

Γειά σου Elias

Eyxαριστώ για το σχόλιο σου. Ήθελα να κάνω κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς για να δώ χοντρικά πόση ενέργεια έχει απομείνει ακόμα στη βολίδα όταν έχει φτάσει κοντά στο έδαφος αλλά δεν υπάρχει χρόνος.

Συμφωνώ σε αυτό που λές. Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι αν είναι το ίδιο να φάς 1-2 σκάγια ή να είσαι τόσο τυχερός που να σου έρθει στο κεφάλι μια (πιο μεγάλη και βαριά απο τα σκάγια) βολίδα.

Τραυματισμός προκαλείται και απο βαλόμενα κέρματα.

Πιθανότατα η βολίδα δεν έχει την ενέργεια να προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά, αλλά σε μια τέτοια κατάσταση δε ξέρεις που θα πέσει και ποιόν θα βρεί.

Για τη κατάσταση συμφωνώ απόλυτα και αναμένω εναγωνίως να δώ που θα οδηγήσει :-/

Να είσαι καλά

Δημοσίευση σχολίου

top