Τα Ετερώνυμα...

Το Plymouth είναι μια ήσυχη μικρή πόλη της Νοτιοδυτικής Αγγλίας. Είναι τόσο ήσυχη που όταν είχα πρωτο-έρθει, δυσκολευόμουν να κοιμηθώ τα βράδια απο την ησυχία (true story). Και αυτή η κατάσταση, επικρατεί το χειμώνα. Το καλοκαίρι, που φεύγουν οι φοιτητές, η ζωή είναι πιο ήσυχη.

Όταν φεύγουν οι φοιτητές, έρχονται οι παραθεριστές. Συνήθως, οικογένειες και συνταξιούχοι που πίνουν τσάϊ, διαβάζουν Εστία και πίνουν τσάϊ (...όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά). Έτσι, υπο κανονικές συνθήκες, η παρουσία άνω των δύο αστυνομικών που κάνουν χαμογελαστοί την περιπολία τους, θεωρείται Πολίς Μπρουτάλιτη!

Φανταστείτε λοιπόν, την έκπληξη των κατοίκων, όταν σήμερα το πρωί αντίκρυσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης!


Οι αστυνομικοί διακρίνονται εδώ σε μικρές ομάδες με τα κίτρινα φωσφοριζέ πανωφόρια. Δύο ομάδες απο τη μια μεριά του δρόμου και δύο απο την άλλη. Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται απο τη προσωπική μου συλλογή.

Και δεν ήταν μόνο οι πεζοί αστυνομικοί, αλλά και οι έφιπποι...να εδώ δύο:

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αξίζει να παρατηρήσετε σε αυτή τη δεύτερη φωτογραφία: α) Τον κύριο ο οποίος (μαζί με έμενα και άλλους έκπληκτους γύρω μας), τραβάει φωτογραφία τα άλογα (τέτοια έκπληξη)
β) Την κωδική ονομασία του οργάνου της τάξης, τυπωμένη με καθαρά και μεγάλα γράμματα επάνω στο πανωφόρι του.

Μετά την πρώτη έκπληξη και πριν επανέρθουμε στους φυσικούς ρυθμούς της Σαββατιάτικης ρουτίνας, έκανε την εμφάνιση της...ισχυρότερη αστυνομική δύναμη (!!!)


Ισχυρότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Αξίζει να παρατηρήσετε σε αυτή τη φωτογραφία: α) Τις 6 κλούβες που παρκάρουν στη πλατεία, β) Τα δύο όργανα που με κοιτάνε που τα φωτογραφίζω.

Εκείνη τη στιγμή, άρχισα να αναρρωτιέμαι τι συμβαίνει, τι έχει συμβεί ή τι πρόκειται να συμβεί (;!;!)

Τελικά, στρίβει έξω, οτι μέσα στη ντάλα του Αγγλικού καλοκαιριού (του ποιού;) αποφάσισαν να οργανώσουν πορεία τα μέλη της οργάνωσης "Unite Against Fascism" (ακρο-αριστερή οργάνωση) και τα μέλη της οργάνωσης "English Defence League" (ακρο-δεξιά οργάνωση)...την ίδια μέρα!

Και απ' οτι διαβάζω στο άρθρο της Wikipedia για την EDL, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί αυτό και μάλλον αυτή η εμπειρία δικαιολογεί πλήρως τις...δυνάμεις.

Τα μέλη της EDL, δεν τα είδα, αλλά καθώς προχωρούσα πρός το κέντρο της πόλης, είδα τα μέλη της UAF...Να 'τα:

Το μέτωπο της πορείας της UAF

Αξίζει να παρατηρήσετε σε αυτή τη φωτογραφία: α) Οι αστυνομικοί, δείχνουν στο μέτωπο της πορείας πρός τα πού να στρίψει. β) Στα δεξιά της εικόνας διακρίνεται ξεκάθαρα ένας αστυνομικός να μιλάει στον ασύρματο και ακριβώς απο πάνω και δεξιά είναι ένας νεαρός με φοσφοριζέ κίτρινο - κόκκινο πανωφόρι. Αυτού του νεαρού το πανωφόρι γράφει "Police & Public Communication" (!!!!) γ) Υπάρχουν διάφοροι περαστικοί οι οποίοι δεν έχουν πολυ-καταλάβει τι γίνεται και χαζεύουν απλά τον κόσμο να περνάει για να συνεχίσουν τη βόλτα τους.

Μετά απο λίγο, πέρασε και η ουρά της πορείας...Να 'τη:

The (back) end...

Αξίζει να παρατηρήσετε σε αυτή τη φωτογραφία: α) Τις κάμερες στη γωνία του κτηρίου στα αριστερά, απο τις οποίες, η μία βλέπει την πορεία που έρχεται και η άλλη κοιτάει πρός την πλατεία. Αυτές είναι οι αόρατες αστυνομικές δυνάμεις! Για την κάμερα με το μεγάφωνο απο πάνω, τα έχουμε ξαναπεί. β) Την αστυνομία που υπάρχει στο πίσω μέρος της πορείας. γ) Τον κύριο που παίζει φλάουτο (!) μπροστά απο τη κολώνα με τις διαφημίσεις, κοντά στα δέντρα δ) Το ηλικιωμένο ζευγάρι στα αριστερά που διασχίζει τη πορεία κρατημένο χέρι-χέρι (και μετά μου λές για το φιλί στο Βανκούβερ!) δ) Όλο τον υπόλοιπο κόσμο που δεν ακολουθεί την πορεία.

Σύμφωνα με το BBC, στην πορεία της UAF, συμμετείχαν 400 άνθρωποι ενώ στη πορεία της EDL συμμετείχαν περίπου 100. Περισσότερες λεπτομέρειες και σχόλια απο τις πορείες και κάτι μικροσυμβάντα υπάρχουν και εδώ.

Αυτή δεν ήταν η μόνη πορεία που έχει τύχει να παρακολουθήσω στο Plymouth. Η προηγούμενη ήταν πρίν απο μερικά χρόνια και είχε οργανωθεί απο εργαζόμενους στο αγγλικό Ε.Σ.Υ (National Health System, NHS). Εκείνη η πορεία (περίπου 300 άνθρωποι) είχε γίνει σε κεντρικό δρόμο του Plymouth. Μπροστά πήγαιναν δυο πεζοί αστυνομικοί και ένα αυτοκίνητο που έκοβε τη κυκλοφορία στις διασταυρώσεις, πίσω τους ερχόταν η πορεία, πίσω της ήταν άλλοι 2-3 αστυνομικοί και απο πίσω ερχόταν κανονικά η κυκλοφορία(!)

Μυστήρια πράγματα...


Σημειώσεις:
*) Για την αστυνομία στη περιοχή έχω ξαναγράψει εδώ και εδώ.

2 σχόλια:

stassa είπε...

Ωχ, έχετε κι εσείς γιγαντοοθόνη στη μέση της πλατείας; Είχα δει για πρώτη φορά στο Hull που ήμουνα πριν κάτι χρόνια. Εκεί έπαιζε BBC1. Με ενοχλούνε πολύ εμένα κάτι τέτοια ρε γμτ (και οι κάμερες με τα μικρόφωνα επίσης).

AA είπε...

Ε τι, να χάσουμε κανα "breaking news" εμείς δηλαδή;

Μια απο αυτές τις κάμερες, πιθανότατα να έχει και μικρόφωνο...Η άσπρη κάμερα της φωτογραφίας πάντως, έχει μεγάφωνο...

Η οθόνη δεν είναι συνεχώς αναμένη πάντως. Wimbledon, Formula-1...Γενικά, διοργανώσεις που συμμετέχουν Βρετανοί αθλητές.

Δημοσίευση σχολίου

top