Plymouth...On The Rocks!

Και δεν αναφέρομαι στο Plymouth Gin με πάγο που θα του στερούσε ίσως λίγο απο τη καταπληκτική γεύση του αλλά για το ψύχος που μας έχει τυλίξει τη τελευταία εβδομάδα και έχει παγώσει τα πάντα!

(Drake's Reservoir...Είναι ορατή η "γυαλάδα" του πάγου. Επάνω δεξιά διακρίνοντε δυό γλάροι και οι αντανακλάσεις τους επάνω στο παγωμένο νερό.
Αυτή καθώς και οι υπόλοιπες φωτογραφίες σε αυτό το άρθρο, προέρχοντε απο τη προσωπική μου συλλογή)

Πρός το τέλος του Δεκεμβρίου, μπορούσες να νιώσεις τη διαφορά στον παγωμένο αέρα. Αυτό δεν ήταν το συνηθισμένο κρύο των 3-5 βαθμών, ήταν κρύο με νόημα πολικό!

Η δεξαμενή του Drake (απο το όνομα του Sir Francis Drake) που φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία, πάγωσε και οι γλάροι αντί να επιπλέουν στο νερό...περπατούσαν επάνω του (ΘΑΥΜΑ! ΘΑΥΜΑ!!!) χτυπόντας το με το ράμφος τους.

Στον πάγο, καλύτερα να πετάς, παρά να περπατάς. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ξάστερες νύχτες (όταν τα θέλεις τα σύννεφα, δεν έρχοντε!!!) πάγωσαν όλη την υγρασία μετατρέποντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια σε παγοπίστες.


(Νερό παγωμένο στη θέση του!)

Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε θερμοκρασίες κάτω απο το μηδέν στο Plymouth. Τελευταία φορά που είδαμε ελάχιστο χιόνι ήταν το χειμώνα του 2004. Τότε, έβλεπες Ινδούς (απο τη Νότια Ινδία κυρίως) έξω στο κρύο, να προσπαθούν να πιάσουν το χιόνι, να γλυστράνε στο πάγο και να βγάζουν φωτογραφίες γελώντας δυνατά...Δεν είχαν ξαναδεί χιόνι απο κοντά ποτέ στη ζωή τους μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Φαίνεται όμως οτι το μέρος πάγωνε συχνά στο παρελθόν. Αλλιώς δεν εξηγείται ο κάδος με αυτό το υλικό που λέγεται gritstone ή απλά grit και μοιάζει με πολύ λεπτή και σκληρή άμμο.

(Το κιβώτιο με το grit που φαίνεται σκορπισμένο στο δρόμο είναι αυτό που φαίνεται στα δεξιά του πράσινου κουτιού (τηλεφωνικές συνδέσεις). Στο βάθος διακρίνεται η γυαλάδα της παγωμένης υγρασίας όπου υπάρχει νερό στο δρόμο και το πεζοδρόμιο)

Κιβώτια με grit υπάρχουν διάσπαρτα και σε άλλους δρόμους και δεν είναι ανάγκη να περιμένεις κάποιον εργάτη απο το δήμο ή κάποιο φορτηγό για να το σκορπίσει στο δρόμο. Οι ίδιοι οι κάτοικοι το σκορπίζουν στα παγωμένα σκαλιά μπροστά στις πόρτες τους, τα πεζοδρόμια και το δρόμο κάνοντας το πέρασμα πιο ασφαλές για όλους.

Ένα πολύ μικρό έξοδο που "βγάζει τα λεφτά του" πολλαπλάσια ενώ χρησιμοποιείται, το πολύ, μια φορά το χρόνο.

4 σχόλια:

Maria Verivaki είπε...

no snow, just cold - frost is very surreptitious, you don't know it's there until you step on it and slip. my first taste of frost was in colchester in 1992, a nasty experience...

AA είπε...

Ouch! :-)

Although i have seen frost before, this one was special in that you were not sure which part of the pavement is frozen, unless you were already slipping on it :-D (Moisture is everywhere anyway of course)

Good thing, winter is here at last!!! :-)

Ανώνυμος είπε...

κοίτα να δεις που σε λίγο θα αρχίσει να μου αρέσει!

AA είπε...

Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο, αλλά η περιοχή εδώ είναι πολύ τουριστική για τους Άγγλους...Και μέρος της λεγόμενης English Riviera (!!! Κάτσε καλά !!!)

Να εδώ μερικές photo απο Torquay και Newquay...Το Torquay που το έχω δεί απο κοντά επιβεβαιώνω οτι είναι όντως πολύ διαφορετικό (αλλά και πάλι το καλοκαίρι, μια ψυχρούλα την έχει....και μιλάμε τώρα για καύσωνα (Heatwave) 28 βαθμών έτσι;)

Να είσαι καλά

Δημοσίευση σχολίου

top