Σκάφη, Σκάφη, Σκάφη, Σκάφη, Σκάφη, ...

Ναί, υπάρχει ένας Ρυθμός εδώ, που μόλις τώρα ίσως αρχίζει να φαίνεται. Το πρώτο, ίσως ήταν σύμπτωση, το δεύτερο ίσως τύχη. Απο το τρίτο και μετά μπορούμε νομίζω να μιλάμε για μοτίβο...Και θα μας πάρει άλλο ένα (post), γιατί μετά απο εκείνα τα μαζεμένα αυτοκίνητα στο Bristol και γνωρίζοντας που μπορώ να βρώ μαζεμένα αεροπλάνα, μου διαφεύγανε...τα βαρκάκια.

Και τα βρήκα! Και τι εύρημα, Ευρωπαϊκό και πρόσφατο. Ιδού η Ισπανική Empuriabrava, ένας βάλτος που μετατράπηκε στη μεγαλύτερη μαρίνα στον κόσμο!

Empuriabrava, Castello De Empuries, Catalunia. Το πιο απομακρυσμένο σπίτι που μπορείτε να φτάσετε επιπλέοντας είναι σε απόσταση περίπου 3km απο τη θάλασσα (!)
Η φωτογραφία προέρχεται (προφανώς) απο το Google Earth.


Η μαρίνα στην Empuriabrava καταλαμβάνει περίπου 4 km2 επιφάνεια και ήταν ένας βάλτος μέχρι το 1965 που άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης. Και δεν είναι μια συνηθισμένη μαρίνα αφού προσφέρει ασφαλές λιμάνι για χιλιάδες σκάφη...ακριβώς μπροστά στη πόρτα των ιδιοκτητών τους...

Η είσοδος του οικισμού της Empuriabrava. Σχεδόν όλα τα σπίτια είναι προσβάσιμα και απο τη θάλασσα μέσω ενός δικτύου καναλιών, αλλά και απο τη στεριά μέσω ενός δικτύου δρόμων και γεφυριών.

Ο οικισμός είναι γεμάτος βίλες που αντί για / εκτός από γκαράΖζΖ, έχουν στο τέλος του γκαζόν, ιδιωτική θέση για να δέσετε τη 'βαρκούλα' σας...Παράδεισος! Επιτέλους και ένα μέρος που δεν είναι ανάγκη να αφήνετε το φουσκωτό με τη γιαγιά απάνω για να μη σας πιάσουν τη θέση.

Σχήματα, Μοτίβα, Ρυθμοί, Συμμετρία, Αντίθεση...Empuriabrava.
Το μέρος θυμίζει λίγο τη Βενετία. Όχι φυσικά εκείνη τη Βενετία, αλλά ετούτη τη Βενετία στην Καλιφόρνια που είναι κι αυτή ανθρώπινο δημιούργημα.


Επειδή πιθανότατα αναρρωτιέστε, όπως αναρρωτήθηκα κι εγώ, οι τιμές στην Empuriabrava ξεκινάνε απο τις £300 (~€360) ανά εβδομάδα και μπορεί να φτάσουν και τις £3000 - £4000 (€3600-€4600) ανά εβδομάδα, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Το προνόμιο του ιδιωτικού λιμανιού το έχουν οι λίγο πιο ακριβές απο τις £300 θέσεις βέβαια. Οι τιμές δεν είναι καθόλου υπερβολικές αν αναλογιστείτε οτι οι βίλες είναι αρκετά μεγάλες, οπότε για μια παρέα 4-6 ανθρώπων το κόστος της διαμονής για μια εβδομάδα θα ήταν λογικό. Περισσότερη και διαδραστική Empuriabrava, απο εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι, θα ακολουθήσουν τα πετούμενα...πολλά πετούμενα.

2 σχόλια:

Mediterranean kiwi είπε...

do people buy houseboats in plymouth? i know that they do in london, but it's i would have thought it would be very damp and cold (and therefore bad for the health) living on them

AA είπε...

Hello Med. Kiwi

There are very few houseboats up the river Tamar and Plym. Sometimes you see people spending a weekend in their boats...These rivers are big at their outlet so they are affected by the weather (winds, waves coming in from the sea)...Maybe up-river somewhere there are more barges.

All the best

Δημοσίευση σχολίου

top