Υπάρχει λοιπόν ένας Ρυθμός, όπου μαζεύοντε πολλά στοιχεία μαζί και σταματάει πια το θέμα να είναι το στοιχείο το ίδιο και αρχίζει αυτή η συλλογή να σχηματίζει το δικό της Χαρακτήρα. Το ίδιο ισχύει και για τις συλλογές συλλογών....συλλογών συλλογών συλλογών και πάει συλλέγοντας.

Και όπου υπάρχει Ρυθμός, υπάρχει και Μέτρο....Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατα κάποιο τρόπο, το Μέτρο μοιάζει να έχει χαθεί.

Αεροπορική Βάση Davis-Monthan, Arizona, USA.

Απ' όλα έχει ο αερο-μπαχτσές μας!
Οι φωτογραφίες προέρχοντε (προφανώς) απο το Google Earth


Ο αποθηκευτικός χώρος γύρω απο την αεροπορική βάση Davis-Monthan καταλαμβάνει έκταση περίπου 4 km2 (3.7 km2 για την ακρίβεια. Μετρώντας μόνο το χώρο που καταλαμβάνουν τα αεροπλάνα και όχι τα υπόστεγα, τον διάδρομο και τους υπόλοιπους χώρους της βάσης)...Αν απλοποιήσουμε αυτή την έκταση σε ένα τετράγωνο, η πλευρά του θα είχε μήκος 2km. Περίπου δύο χιλιόμετρα απόσταση είναι απο τη πλατεία Συντάγματος μέχρι τη Τεχνόπολη.

Τέσσερα Τετραγωνικά Χιλιόμετρα.

Σχεδόν όλη αυτή η έκταση είναι γεμμάτη αεροπλάνα...Πηγαίνετε λίγο πιο κοντά, δεν δαγκώνουν...δηλαδή, δεν δαγκώνουν πλέον.

Η μορφή, φωνάζει Boeing. Τα γκρί πρέπει να είναι τα KC-135...Είναι δηλαδή αεροσκάφη ανεφοδιασμού..."Να μπορούσα στα σύννεφα να 'χα εγώ βενζινάδικο"....Να εδώ 32 ιπτάμενα βενζινάδικα.

Όταν τα αεροπλάνα προσγειώνονται στο διάδρομο αυτής της αεροπορικής βάσης, το ξέρουν οτι δεν είναι για καλό. Και αυτό γιατί ή πάνε για παλιοσίδερα ή πάνε για αποθήκευση...Μια φορά, με τον ουρανό δεν θα ξανά αναμετρηθούν.

Αυτή η αποθήκευση μάλιστα έχει και μια ενδιαφέρουσα ορολογία. Αποκαλείται Mothballing...Τα βάζουν στη ναφθαλίνη δηλαδή. Σφραγίζουν όλα τα ανοίγματα και προφυλάσουν οτι μένει εκτεθειμένο στον καιρό...Και έτσι μένουν τα αεροπλάνα παρατεταγμένα, καταμεσής στo Arizona...μέχρι να ξαναχρειαστούν (!)

Τι θα τα κάνουμε τόσα αεροπλάνα;;;

Και τι θέαμα φυσικά θα έκαναν (και τι...παχιά σκιά!) αν μπορούσαμε να τα μαζέψουμε όλα μαζί στον ουρανό σε μια αεροπορική επίδειξη! Ίσως...μια ταιριαστή κορύφωση πρός το τέλος του κόσμου, λίγο πρίν μας τυλίξουν τα πυρηνικά μανιτάρια ενώ θα τρέχουμε πανικόβλητοι ανάμεσα τους σαν πηρυνικά στρουμφάκια!

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην αεροπορική βάση Davis-Monthan και να βρείτε και άλλα εντυπωσιακά αεροπλάνα όπως ένα χωράφι γεμάτο B-52 (για...πέταμα), ένα χωράφι F4-Phantom και απο δίπλα ένα χωράφι γεμάτο F-16, κάτι U-2 και Canberra (πανάκριβα κατασκοπευτικά) και κάτι F-111 Το σχετικό λίνκ για Google Maps ή Google Earth βρίσκεται εδώ ενώ μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα γύρω - γύρω απο τη...μάντρα, μέσω Google Street - View (!!!). Παρ' όλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να πώ οτι το Bing Maps (της Microsoft) έχει καλύτερες φωτογραφίες απο το Google και στη κάτοψη, αλλά και στη καταπληκτική πλάγια όψη που παρέχει!

2 σχόλια:

Stazybο Hοrn είπε...

Έβλεπα στο τοπικό κανάλι τους Κινέζους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους με κάποια Hellenic Imperial Airways. Αναρωτήθηκα πόθεν ξεφύτρωσε αυτό το φάντασμα. Μετά είδα ότι από τα τέσσερα «προεδρικά» 747, που ποιος ξέρει σε ποιες δημοπρασίες θα τα πήραν κοψοχρονιά, το ένα είναι μονίμως παρκαρισμένο, και σε θυμήθηκα...

AA είπε...

Ναί η Hellenic _Imperial_ είναι φρέσκο πράγμα αν και είχα την εντύπωση οτι υπήρχε παλιότερα (πρό WW2) κάποια εταιριά με παρόμοιο όνομα.

Ενδιαφέρον και το Pinal Airpark...και είναι αρκετά κοντά στη Davies Monthan...Δεν ήξεραν τι να κάνουν την άπλα της Arizona και είπαν να τη γεμίσουν αεροπλάνα μου φαίνεται :-)

Τα Air Force 1 δεν είναι απο μάντρα :-) Πιθανότατα και πάλι μέσω κάποιου είδους 'κοψοχρονιάς' βέβαια αλλά κατ' ευθείαν απο Boeing.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το εξής. To AF-1 είναι το VC-25, το οποίο είναι βασισμένο στο 747-200...ΟΜΩΣ, το VC-25 περιλαμβάνει στο πλήρωμα του ΚΑΙ Flight Engineer, ο οποίος έχει πλέον καταργηθεί (δηλαδή το 747-200 της BA δεν έχει μηχανικό)....Δεν τα εμπιστεύεται τα μπλιμπλίκια ο Πρόεδρος :-D

Δημοσίευση σχολίου

top