ΓέωΔεδομενοΚατασκήνωση 2010

Αυτό το καιρό συμβαίνουν διάφορα πράγματα, άσχετα με το αν τελικά βρίσκουν το δρόμο τους πρός το blog ή το σημειωματάριο μου σαν σύντομες υπενθυμίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι ομορφότερο.

Ένα απο αυτά, ήταν και η πρόσκληση απο την ομάδα διαχείρησης του geodata.gov.gr (και συγκεκριμένα απο τον Σπύρο Αθανασίου), για μια σύντομη παρουσίαση της δουλειάς που έχει παρουσιαστεί σε αυτό το blog σχετικά με τις πυρκαγίες, στο GeoDataCamp 2010.

Το διήμερο αυτό εργαστήριο έγινε στην Αθήνα, στις 19-20 Νοεμβρίου σε κάποια αίθουσα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη, μαζί με άλλες, για το Σαββάτο 20 Νοεμβρίου σε μια ώρα παραχωρημένη "με σκοπό να παρουσιαστούν εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα σε εκπροσώπους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα."

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, εκτός απο τη μικρή λεπτομέρεια οτι δεν μπορούσα να είμαι στην Ελλάδα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Υπήρχε όμως κάποιος που και ήταν στην Αθήνα, αλλά και μπορούσε να παρουσιάσει όχι μόνο τη δική μου δουλειά αλλά και τη δική του.

Ο Χριστόφορος Βραδής είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος τον οποίο γνώρισα στο Flickr. Δείγματα απο τη δουλειά του μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ και φυσικά στη παρουσίαση που ακολουθεί.

Ευχαριστούμε την ομάδα διαχείρησης του geodata.gov.gr για τη πρόσκληση και την ευκαιρία που μας δώθηκε να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των πειραματισμών μας. Είμαι ενθουσιασμένος απο το συνδιασμένο αποτέλεσμα αλλά και απο το γεγονός οτι σταδιακά θα αρχίσουν να εμφανίζονται όλο και περισσότερα δεδομένα απο τον Ελληνικό χώρο.

Η παρουσίαση, είχε ώς εξής:

2 σχόλια:

ChrisVR είπε...

Thank you για τα καλά σου λόγια :)
Και εις ανώτερα λοιπόν!

AA είπε...

Να είσαι καλά Chris...Υπάρχουν τεκμήρια (!) :-D

To Infinity! And Beyond!!!

Δημοσίευση σχολίου

top