Εφτά Σε Παίρνει Αριστερά, Μη Το Ζορίζεις...

Τι μήνας κι αυτός, όχι απαραίτητα ο ημερολογιακός αλλά οι τελευταίες τέσσερες περίπου εβδομάδες. Ξεκίνησε με μέτριο φόρτο εργασίας και ένα γρήγορο ταξίδι στο Λονδίνο για ένα meeting που έπρεπε να παρακολουθήσω, συνέχισε με το προγραμματισμένο σεμινάριο για ταχύπλοα που είχαμε κλείσει εδώ και 2 μήνες περίπου με τον Α.Δ και σχεδόν ώς φυσικό επακόλουθο της κούρασης (έβαλε το χεράκι του και ο καιρός), ένα κρύωμα με έριξε στο καναβάτσο για 2-3 μέρες που έγιναν 5 μέχρι να μου φύγουν οι πονοκέφαλοι και το μπλοκάρισμα στη μύτη. Τη τελευταία εβδομάδα κάτι μικρό-τρεξίματα στη δουλειά και το διδακτορικό δε με άφησαν να πάρω ανάσα και ο φόρτος εργασίας προβλέπεται να "χειροτερέψει". Λίγο πολύ σαν τον καιρό που μας έκανε δώρο ο Ατλαντικός Ωκεανός και τα πανέμορφα φαινόμενα του τις τελευταίες δύο ημέρες.

Εχθές το βράδυ τίποτα δεν έδειχνε οτι θα μας χτυπούσε τέτοια κακοκαιρία, εκτός ίσως απο ένα αεράκι που όλο και δυνάμωνε, τη βροχή που την έχουμε λίγο πολύ συνηθίσει και το website της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που είχε εκδόσει Ανακοινώσεις Ακραίων Καιρικών Φαινομένων που έπιαναν σχεδόν όλη την επιφάνεια του νησιού απο τις νότιες ακτές μέχρι τη Σκωτία για τις επόμενες δύο ημέρες!

Περίπου είκοσιτέσσερες ώρες μετά, οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και ευτυχώς θα έλεγα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αγγλίας ξόδεψε πρίν απο 3-4 χρόνια ένα μεγάλο ποσό για να αγοράσει ένα πολύ δυνατό NEC Supercomputer. Αυτό το Supercomputer κάθεται στο Exeter (περίπου 42 μίλια Βόρεια Ανατολικά απο το Plymouth) και καταβροχθίζει τεράστιες ποσότητες αριθμών απο μετεωρολογικούς σταθμούς προσπαθώντας να προβλέψει τον μαθηματικά αποδεδειγμένα απρόβλεπτο καιρό όσο το δυνατόν καλύτερα. Και απ' οτι φαίνεται τα τελευταία χρόνια τα καταφέρνει μια χαρά πληροφορώντας το ευρύ κοινό εγκαίρως με τις περιοχές που πιθανότατα να δημιουργηθούν προβλήματα. Νομίζω οτι είναι πολύ θετική αυτή η φιλοσοφία της πρόληψης απο αυτή της αντιμετώπισης ενός προβλήματος.

Για παράδειγμα, η (τουλάχιστον εντυπωσιακή) πρόβλεψη για ανέμους που ίσως να έφταναν (στις ειδήσεις άκουσα πριν απο λίγο οτι ξεπέρασαν) και τα 75 μίλια την ώρα στη περιοχή μας (75 μίλια, ταχύτητα ριπής) ήταν κάπως έτσι για σήμερα (10/03/08):


Η online πρόβλεψη είναι διαθέσιμη απο το site του Met Office μαζί με διάφορες σχετικές πληροφορίες.

Αρκετές φορές κατα τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θυμήθηκα τη σκηνή απο το Twister όπου ηχογραφούν τις συνθήκες του τυφώνα και κάποια στιγμή "We Have Cows!!!"...Ιπτάμενες αγελάδες βέβαια δεν είχαμε αλλά κάτι κάδους σκουπιδιών που τους βρήκε εύχερους ο αέρας, τους τακτοποίησε καταλλήλως!

Αυτή τη στιγμή ο αέρας και η βροχή συνεχίζουν να χτυπάνε το τζάμι καθώς φυλομετράω τις σκόρπιες ηλεκτρονικές σημειώσεις που κράτησα όλες αυτές τις ημέρες για μικρά και μεγάλα πράγματα που ήθελα να περιγράψω αλλά δεν έβρισκα το χρόνο ή το κουράγιο. Τα ξαναλέμε...εν καιρό (και μακάρι αίθριο).

2 σχόλια:

Mediterranean kiwi είπε...

τωρα τελευταια εχουμε πολυ βροχη και πολυ κρυο στα χανια. παντως ο ηλιος δεν ξεχνα να εμφανιστει μεσα στο χιονονερα...

AA είπε...

Κοντεύω να ξεχάσω το σχήμα του ήλιου :-) :-) :-)

(Παρ' όλα αυτά τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε σχετικα πολύ καλύτερο καιρό)

Δημοσίευση σχολίου

top