Ο Μάνος...

Το Μάνο τον γνώρισα πρίν απο...(!!! να πάρει η οργή, έχουν περάσει τόσα χρόνια;;;) μέσω ενός κοινού μας γνωστού του Γ.Κ. (επίσης γνωστός και ώς "σκύλος"...μετά απο μια σειρά ατυχών αναγωγών του επιθέτου του)

Ο μύθος λέει οτι ο Μάνος ζούσε σε μια σπηλιά, τριγυρνούσε ξυπόλητος με ένα τομάρι ζώου τυλιγμένο γύρω του, κρατούσε ένα ρόπαλο, είχε μακριά μαλλιά, σκληρά ροζιασμένα χέρια και μια καρδιά μικρού παιδιού. Όλα αυτά μέχρι που ο Γ.Κ. του πρότεινε να κρατήσει για πρώτη φορά μια κιθάρα αντί για το ρόπαλο.

Εκείνη τη στιγμή λέγεται οτι έγινε μια μεταμόρφωση. Ο Μάνος έμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα κοιτόντας πότε το ρόπαλο και πότε τη κιθάρα. Στο τέλος, πέταξε το ρόπαλο, έπιασε τη κιθάρα απο τη κεφαλή και την έσυρε σε όλο το δρόμο μέχρι τη σπηλιά του. Έμεινε εκεί μέσα κλεισμένος χρόνια πολλά χωρίς να δείξει το παραμικρό ίχνος κόπωσης και κάποιο ομιχλώδες πρωινό όταν όλοι τον είχαν ξεγράψει, κάποιος τον είδε να στέκεται μπροστά στην είσοδο της σπηλιάς και να ψελίζει..."Πείνασα".

Απο τότε πέρασε πολύς καιρός, ένας μετρονόμος έγραψε...χιλιόμετρα, πέρασαν χιλιάδες μικρά αποδημητικά ευρώ μεταναστεύοντας απο τη τσέπη του και μεταμορφώθηκαν σε κιθάρες, ενισχυτές, πεταλιέρες, κλπ. Πέρασαν εκατοντάδες ώρες σε δουλειές άσχετες με τη μουσική (εταιρίες μεταφορών, αλουμίνια, νυχτοφύλακας, παλιατζίδικο, μόνο τώρα τελευταία δούλευε σε ένα μαγαζί με μουσικά όργανα)...Πέρασαν ώρες σε studio και κυρίως πέρασαν ώρες μοναχικής πρακτικής, για να φτάσει ο Μάνος, να ακούγεται έτσι:


Tender Surrender - Του Steve Vai, εδώ απο το Μάνο.
(Η μουσική που συνοδεύει τη κιθάρα (οι λεγόμενες "πλάτες") είναι απο κάποιο CD. Ο Μάνος παίζει τη κιθάρα και ρυθμίζει και τον ήχο της (το πως ακριβώς ακούγεται) σε κάθε σημείο του κοματιού)

Ο Μάνος βρίσκεται σήμερα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας απο όπου και το video. Τι κάνει εκεί; Προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις σε κάποια απο τα καλύτερα Ευρωπαϊκά μουσικά πανεπιστήμια και το κομάτι που παραθέτω παρα πάνω είναι το ένα απο τα δύο κομάτια που θα παίξει στις εισαγωγικές εξετάσεις τον Μάϊο.

Μάνο, καλή επιτυχία!

6 σχόλια:

wintech2003 είπε...

Τον Μάνο τον έχω γνωρίσει και εγώ σε ένα φίνο ταβερνάκι στην Χαλκίδα (Κουλης @ Καράμπαμπας).

Το videακι τρελό! Επαθα πλάκα!!
Μάνο καλή επιτυχία!

IV είπε...

Μανο καλη επιτυχια. Ειμαι σιγουρη θα τα καταφερεις!!!

Wire_n_Wood είπε...

Mano kalh sou epituxia! To "Tender Surrender" to pas polu kala!

Edw allos enas arrwstos me thn ki8ara, perimenw ki alles kataxwrhseis sou.


Kai para8etw to parakatw blog, enos allou afosiwmenou ki8arista:

http://guitarlikas.blogspot.com/

o opoios kanei araia post, alla me polu endiaferon.

Kalh sou epituxia kai pali

AA είπε...

Να είσαι καλά Deja_Voodo θα μεταφέρω τα σχόλια σου στο Μάνο.

Unknown είπε...

Λοβ γιου Μάνο

AA είπε...

Ευχαριστούμε για την αγάπη σας και....θα του την μεταφέρουμε... :-)

Δημοσίευση σχολίου

top