Γεύση Καραϊβικής (Σαν Να Λέμε Jerk Chicken!!!)...

Το προϊόν που απεικονίζεται στίς παρακάτω φωτογραφίες είναι η απίστευτη σάλτσα Reggae Reggae που χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές της Καραϊβικής κουζίνας ανάμεσα στις οποίες και το απίθανο...Jerk Chicken!!!

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο εστιατόριο με γεύσεις της Καραϊβικής στην Αθήνα (ή κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας), αλλά αν βρεθείτε ποτέ στο Λονδίνο αξίζει να δοκιμάσετε Jerk Chicken στο Jerk City, 189 Wardour Street, στο Soho.

Η σάλτσα αυτή είναι μια παραδοσιακή συνταγή την οποία προετοιμάζει ο Levi Roots (εικονιζόμενος στη δεύτερη φωτογραφία). Ο Levi Roots έγινε ευρύτερα γνωστός στο Αγγλικό κοινό το 2006 όταν εμφανίστηκε στο πρόγραμα Dragons Den της Αγγλικής τηλεόρασης, ένα reality show όπου οι διαγωνιζόμενοι έχουν 5 λεπτά να παρουσιάσουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα σε 5 πιθανούς χρηματοδότες και να τους αποσπάσουν μια χρηματοδότηση για να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα. Ο Levi Roots δεν απέσπασε κάποιο χρηματικό έπαθλο παρ' όλο που η παρουσίαση της ιδέας του ήταν πολύ καλή -έπαιξε ο ίδιος ένα Reggae κομάτι στη κιθάρα που οι στίχοι ήταν ουσιαστικά η παρουσίαση της ιδέας. Παρ' όλα αυτά οι επιχειρηματίες υποσχέθηκαν να τον βοηθήσουν και κάπως έτσι ξεκίνησε η Reggae Reggae Reggae Sauce.

Το Jerk είναι ένα τρόπος μαγειρέματος διάφορων κρεατικών (στα κάρβουνα) με την ανάλογη σάλτσα. Η ονομασία έχει πιθανότατα Ισπανικές ρίζες και συγκεκριμένα προέρχεται απο τη λέξη Charqui που σημαίνει κοτόπουλο. Στις μέρες μας το Jerk Chicken είναι κάτι σαν γρήγορο φαϊ για τους Jamaicanους αλλά και τους υπόλοιπους "πιστούς" της Καραϊβικής κουζίνας.

Προσωπικά το εστιατόριο Jerk City, το έμαθα απο το πολύ καλό μου φίλο και κουμπάρο πλέον Στάθη. Η τύχη τα έφερε και συναντηθήκαμε το περασμένο Μάϊο στην Αγγλική πρωτεύουσα και αποφασίσαμε να βρούμε το Jerk City και να δοκιμάσουμε το αυθεντικό Jamaican Jerk Chicken. Ήμασταν οι μόνοι λευκοί μέσα στο μαγαζί αλλά αυτό έμεινε περισσότερο ώς ένα κωμικό σχόλιο για εμάς πάρα για την αντιμετώπιση που είχαμε. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ευγενικοί και το περιβάλλον πολύ φιλόξενο με μουσική reggae και διάφορα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα και πίνακες στους τοίχους.

Θα πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι οτι η σάλτσα του Jerk Chicken είναι πάρα πάρα πολύ πικάντικη και καυτή. Είναι τόσο καυτή που αρχικά είχα την εντύπωση οτι το κρέας ήταν ζεστό αλλά τελικά κατέληξα στο ότι η σάλτσα έκαιγε τόσο πόλυ που δημιουργούσε την ψευδή έντυπωση οτι το κρέας είναι καυτό!!!

Γι' αυτό καλό θα είναι να παραγγείλετε και ένα Guiness Punch! Αυτό είναι άλλο ένα παραδοσιακό ποτό της Καραϊβικής που αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό απο τη γνωστή μπύρα Guiness. Το πιο σημαντικό συστατικό όμως που θα σας βοηθήσει με τη καυτερή σάλτσα είναι το γάλα που περιέχει το Guiness Punch και θα παρασύρει όλα τα ίχνη καυτερής σάλτσας. Η Guiness, το γάλα, η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και η καρύδα που αποτελούν τα στοιχεία του Guiness Punch συνθέτουν ένα καταπληκτικό αλκοολούχο (και λίγο παχύρευστο) ποτό με καταπληκτική γεύση!

Το Jerk Chicken και το Guiness Punch είναι γεύσεις που ίσως αρχικά σας φανούν ξένες ή τουλάχιστον ασυνήθιστες αλλά σίγουρα αξίζει να τις δοκιμάσετε μαζί με άλλες καταπληκτικές γεύσεις απο τη Καραϊβική και τη Jamaica...The land of food and water!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top