Ο Μάγος Της Φυλής Και Οι Ασύρματες Τεχνολογίες!

Απο τότε που τεχνολογίες όπως το Wireless Internet, ή το Bluetooth ή ακόμα και το GPS, πέρασαν σε ευρεία κατανάλωση, υπήρχε πάντα το θέμα της ισχύος των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Η ισχύς του σήματος προσδιορίζει την μέγιστη απόσταση που μπορεί να επιτευχθεί μια σύνδεση ανάμεσα σε δύο τερματικά που στη περίπτωση των παραπάνω τεχνολογιών μπορεί να είναι δύο laptop, ένα laptop και ένα router, οι δορυφόροι και ο GPS δέκτης, ή δύο κινητά τηλέφωνα που συνδέοντε μέσω Bluetooth.

Η πιο προφανής λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα (εκτός απο το να τοποθετήσετε τις συσκευές δίπλα δίπλα) είναι ίσως να αυξήσετε την ισχύ των πομποδεκτών με το αντίστοιχο βέβαια κόστος.

Εναλλακτικά βέβαια μπορείτε να βελτοιώσετε τη δυνατότητα της λήψης και γι' αυτό το σκοπό διάφοροι "μάγοι" της ανθρώπινης φυλής, έχουν κατασκευάσει κεραίες απο οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Ειδού λοιπόν, μερικές ιδέες για να αυξήσετε την ισχύ του λαμβανόμενου σήματος στις συσκευές σας.

WiFi:
  • Φτιάξτε μια κεραία απο συσκευασίες Pringles ή Amita...Η συσκευασία των Pringles φαίνεται να έχει τις καλύτερες διαστάσεις για τη λήψη του Wifi φάσματος!


  • Πηγαίνετε στα άκρα!!! Αν δε σας πειράζει να κουβαλάτε μαζί σας ένα μπόλ, μερικά μέτρα καλώδιο δικτύου και το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να τα συνδιάσετε και να βελτοιώσετε κατά πολύ την ισχύ του λαμβανόμενου σήματος...αν και προσωπικά αμφιβάλλω για τη χρησιμότητα του κινητού σε αυτό το πείραμα.
GPS:
Οι κεραίες για τα GPS είναι ελαφρώς πιο πολύπλοκες λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών του λαμβανόμενου σήματος. Μερικές πολύ καλές κατασκευές είναι διαθέσιμες απο αυτή τη λίστα.

Bluetooth:
Υπάρχουν πολλές καλές κατασκευές στο Internet για κεραίες bluetooth, αλλά αποφάσισα να δώσω εδώ ένα link με μια φανταστική κατασκευή (που περιλαμβάνει και μια κατάλληλη κεραία) για την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.


Don't Try This At Home...Η τουλάχιστον αν το κάνετε στείλτε ένα μήνυμα με τις εντυπώσεις σας :-)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top