Η Τυφλόμυγα Και Το GPS...

Τα σχετικά θέματα με το Global Positioning System (GPS) απασχολούν συστηματικά αυτό εδώ το blog (Δείτε για παράδειγμα εδώ και εδώ).

Καθώς το κόστος αυτών των συσκευών βρίσκεται σε καθοδική πορεία, όλο και περισσότεροι οδηγοί εμπιστεύοντε ένα GPS για να τους καθοδηγήσει σε ένα άγνωστο οδικό περιβάλλον.

Κάποιοι ίσως, πολύ περισσότερο απο άλλους, όπως τουλάχιστον φαίνεται απο αυτή την είδηση (απο τη Daily Mail) σχετικά με ένα φορτηγό αυτοκίνητο που ο οδηγός του πέρασε 3 νύχτες στη καμπίνα του φορτηγού του αφού το GPS τον οδήγησε μέσα σε μια πολύ στενή πάροδο!

Δε πέρασαν δέκα μέρες και άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό (απο BBC) έκανε την εμφάνιση του στις ειδήσεις. Αυτή τη φορά, λίγο πιο σοβαρό όσο αφορά τις ζημιές αφού οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που εμπιστεύοντε τυφλά τα GPS συστήματα τους οδηγούντε μέσα απο τους στενούς δρόμους του χωριού Liangadog με αποτέλεσμα να δημιουργούν μεγάλες ζημιές στα κτήρια!

Θα ήταν οξύμορο για το σκοπό του GPS, να συμπεράνουμε απο αυτά τα γεγονότα οτι δεν θα πρέπει να το εμπιστευόμαστε σε ένα άνγωστο περιβάλλον.
Γι αυτό και υπάρχουν και κάποιες σχετικές ρυθμίσεις σε όλα τα συστήματα GPS οι οποίες αποκλείουν τους μικρούς δρόμους κατα τη σχεδίαση της διαδρομής, ή δίνουν περισσότερο βάρος στη κίνηση μέσω αυτοκινητοδρόμων. Οι διαδρομές που προκύπτουν ίσως να μην είναι οι καλύτερες δυνατές όσο αφορά την απόσταση αλλά θα σας κρατήσουν μακριά απο μικρούς δρόμους που πολλές φορές δεν έχουν καλό φωτισμό ή οδική σήμανση και θα σας κουράσουν γενικότερα.

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν διαφορετικούς τίτλους ανά τα διάφορα συστήματα και καλό θα ήταν να ρίξετε μια πιο προσκετική ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης του GPS σας για να...το εμπιστεύεστε πιο πολύ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top